Mora rankas som ett bottenlag denna säsong och det är något vi ställer oss bakom. Truppen är inte märkvärdig på papperet och Mora får vara nöjda om de kan undvika negativt kvalspel. Insatserna så här långt har inte varit något extra och laget väntar fortfarande på första hemmasegern under ordinarie tid.

Färjestad har mycket högre kapacitet än vad tabellen ger sken av. Laget har underpresterat rejält i några omgångar och det ska bli intressant att se om spelarna höjer sig i och med 3-0-segern mot Linköping senast. Offensiven har varit ett problem men med spelare som Nygård, Viksten, Åslund, Johansson, Ryno, Olofsson, Wikstrand, Virtanen med flera finns spetskvalitet som räcker till och blir över. Frågan är bara när det lossnar fullt ut?

Det kan se ut som att vi tar en rejäl rövare när vi spelar över 5.5 mål i denna match. Mora har bara gjort sju mål på tre hemmamatcher och Färjestad har endast gjort ett mål på tre bortamatcher. Det finns dock anledning att tro på utdelning för båda lagen. Färjestad mådde väldigt gott av att besegra Linköping senast och vi tror att spelarna kommer uppträda mer avslappnat, vilket är positivt på alla sätt och vis. Värmlänningarna har haft en lysande målvakt i Markus Svensson men rapporter från Karlstad säger att han tvingas stå över denna match på grund av skada. Det gör att talangfulle Adam Werner får chansen att debutera i SHL från start. Ser man till vad Markus Svensson presterat är det ett tydligt minus för Färjestads del. De senaste inbördes matcherna mellan Mora och Färjestad i SHL har slutat med 9, 6, 5 och 7 mål. Lägg därtill att lagen möttes i en vänskapsmatch i september som slutade med 7 mål. 2.40 är i överkant då vi misstänker att Färjestad är på gång och Mora bör kunna peta in ett par puckar bakom Werner. Vi tar en slant på Över 5,5 mål till oddset 2.40 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!