Kvällens mach betyder mycket för båda lagen! Hoffenheim knep visserligen en poäng på bortaplan mot Donetsk senast men det gäller att leverera på hemmaplan. Manchester City föll oväntat på hemmaplan mot Lyon och nu är det viktigt att slå tillbaka.

Hoffenheim har inte övertygat i Bundesliga där de bara spelat ihop sju poäng på sex omgångar och tyskarna kommer från en 1-2-förlust på hemmaplan mot RB Leipzig. Det finns mycket som kan bli bättre när det gäller Hoffenheims spel, inte minst defensivt. Tyskarna fick i alla fall en hygglig inledning i Champions League då de spelade 2-2 Shakhtar Donetsk. Faktum är att Hoffenheim hade ledningen med 1-0 och 2-1, men de tappade till 2-2 och Shakhtar hade ett jätteläge att avgöra i slutskedet av matchen.

Manchester City ser oförskämt bra ut. De leder Premier League med 19 inspelade poäng av 21 möjliga. Den stora plumpen i protokollet kom i den inledande gruppspelsmatchen på hemmaplan mot Lyon som slutade med en 1-2-förlust. Manchester City möte ett sylvass kontrande Lyon som var vassa när de fick sina chanser. City hade 64-36 i bollinnehav, 7-1 i hörnor och 16-4 i avslut utan att kunna ta poäng. Den förlusten talar för fullt fokus i kväll.

I grund och botten skiljer det minst en klass mellan dessa lag. Hoffenheim har stora defensiva problem då Vogt och Nordtveit saknas (båda startade som mittbackar mot Shakhtar Donetsk).  Backkollegorna Hübner, Bicakcic och Nuhu saknas också, vilket försämrar tränarens möjligheter att ta ut en önskvärd backlinje. Vi kan slå fast en sak och det är att man inte vill sakna ordinarie backkuggar mot ett offensivt och revanschsuget Manchester City. Vi blir inte ett dugg förvånade om engelsmännen springer iväg till en enkel seger och vi spelar dem med Asian Hcp -1.5 till oddset 1.95 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!