Vi lyfte fram över 5,5 mål när Färjestad spelade mot Mora i torsdags och det hittade hem utan större problem. Nu är Färjestad i farten igen och den här gången är det Frölunda som står för motståndet. Vi tar tydlig ställning!

Färjestads spel har börjat lossna efter en riktigt risig säsongsinledning. Offensiven har inte levererat i den omfattning man ska kunna förvänta sig, men sex mål på två matcher är ett steg i rätt riktning. Värmlänningarna gjorde ju bara fem mål i de fem inledande omgångarna. Spelmässigt såg det riktigt bra ut i hemmamatchen mot Linköping som slutade 3-0 näst senast. Färjestad hade 34-12 i skott på mål i den matchen och segern var odiskutabel. Första och sista perioden mot Mora var bra senast och med normal utdelning hade Färjestad dödat den matchen redan efter de inledande 20 minuterna.

Känslan kring Frölunda är inte lika munter. De förlorade näst senaste ligamatchen på bortaplan mot Växjö med 0-1 och det följdes upp av en mindre rättvis 3-2-seger mot Luleå senast. Luleå dominerade första perioden rejält, andra perioden tillhörde Frölunda och i tredje tog Luleå över spelet igen. Med normal utdelning hade Luleå fått med sig minst en poäng och troligtvis alla tre. Frölunda hade stora skadefrågetecken inför mötet med Luleå men spelare som Lundqvist och Lasch kom till spel. Skadelistan innehöll spelare som Mattias Nörstebö, Joel Mustonen, Patrik Carlsson och Oliwer Fjellström. Lägg därtill att Rhett Rakshani inte gjort debut ännu.

Frölunda gick på knäna under en stor del av tredje perioden senast och det kommer inte gå lättare mot ett laddat Färjestad som kommer ha en storpublik i ryggen. Färjestad har underpresterat inledningsvis men de är obesegrade hemma (2-1-0 efter ordinarie tid). I den senaste matchen saknades Johan Ryno och målvakten Markus Svensson men båda förväntas vara tillbaka här. Vi ger Färjestad bättre vinstchans än marknaden ger sken av och ettan spelas till 2,40 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!