Det är viktiga poäng som står på spel när Öster tar emot Falkenberg i kväll. Öster ligger sju poäng bakom AFC United i jakten på den positiva kvalplatsen till Allsvenskan och det är viktigt att ta poäng – helst alla tre. Gästande Falkenberg är på jakt efter direktuppflyttning till Allsvenskan och en seger skulle betyda att de som sämst behåller gapet på fem poäng ner till tabelltrean AFC United. AFC spelar också under måndagskvällen och de har en på papperet överkomlig uppgift på hemmaplan mot GAIS. Jag räknar kallt med att såväl Öster och Falkenberg går för segern i kväll.

Matchinfo
Öster – Falkenberg
Fotboll, Superettan, Sverige.
Måndag 3:e september kl. 19:00

Skador och frånvaro, hemmalag
Öster har avstängningar på ordinarie backarna Stefan Karlsson och Oliver Silverholt. Dessutom saknas backkollegan Mattias Pavic.

Skador och frånvaro, bortalag
Falkenberg har långtidsskador på Mahmut Özen och Dominic Chatto. Ordinarie anfallare Erik Pärsson är tillbaka efter avstängning och det är positivt. Reserverna Linus Andersson och Passi Prudence kommer inte till spel.

Inbördes möten, hemmalag – bortalag
Falkenberg-Öster 0-2
Öster – Falkenberg 1-1
Falkenberg – Öster 0-2
Öster – Falkenberg 0-1 (vänskapsmatch)
Falkenberg – Öster 1-1

Öster drömmer fortfarande om att nå kvalet till Allsvenskan men det kommer krävas en stark avslutning på säsongen om det ska gå vägen. Det är smått anmärkningsvärt att smålänningarna bara mäktat med att vinna två av nio ligamatcher på hemmaplan. Hemmaspelet är definitivt något som Öster måste förbättra under senhösten.

Falkenberg har gjort en strålande säsong så här långt. De ligger tvåa i tabellen och har uppflyttning till Allsvenskan i egna händer. Vi tror inte att de rår på Helsingborg, så fokus måste ligga på att hålla undan för AFC United, Halmstad och Brage som jagar dem. Hallänningarna har varit grymt starka på bortaplan där de spelat 7-2-1 den här säsongen och laget går för tre nya poäng.

Falkenberg har varit det bättre laget den här säsongen och det ska vara vettig chans att ta en ny seger, inte minst med tanke på att Öster saknar två ordinarie backar. Smålänningarna är normalt sett starka defensivt med elva insläppta mål på nio hemmamatcher. Vi tror att det blir svårt att freda sig mot ett offensivt starkt Falkenberg med tanke på att två viktiga backar faller bort. Falkenberg snittar 2.5 gjorda mål per bortamatch och de blir knappast lottlösa i kväll heller. Vi väljer att spela att Falkenberg gör över 1.5 mål till oddset 2.10 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!