Falkenberg stormar fram mot spel i Allsvenskan nästa säsong, men hallänningarna har inte råd att slå sig till ro riktigt än. Falkenberg ligger tvåa i Superettan inför helgens omgång och det skiljer sex poäng ner till AFC Eskilstuna på positiv kvalplats. Falkenberg har visat prov på strålande form en längre tid. Det kom en plump i protokollet i 1-2-förlusten på hemmaplan mot Landskrona för tre omgångar sedan men det har följts upp av en 3-0-seger borta mot Gefle och en 2-0-seger hemma mot Jönköping Södra.

Brage har spelat bort sig från den positiva kvalplatsen. Det började med en 2-3-förlust på hemmaplan mot Norrby för tre omgångar sedan. Därefter föll Brage med 1-4 borta mot Helsingborg och 1-4 borta mot Örgryte. I och med dessa förluster skiljer det nio poäng upp till AFC Eskilstuna på positiv kvalplats.

Alla tunga faktorer talar för Falkenberg i kväll. Då tänker vi på hemmaplansfördelen, grundkapacitet, form och inte minst truppläge. Brage, som släppt in elva mål i de tre senaste omgångarna, kommer till spel utan ordinarie backarna Alexander Zetterström och Benjamin Hjertstrand. Det bådar inte gott mot Falkenberg som är ett offensivt skickligt lag. Vi ger Falkenberg toppchans att ta tre nya poäng. Hallänningarna har all motivation i världen, till skillnad från Borlänge och det betyder mycket i den här sortens matcher. Oddset på raka ettan får oss inte att gå igång – det blir spel på Falkenberg med Asian Hcp -1 till oddset 1.90 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!