Det är dags för sista gruppspelsmatchen och förutsättningarna är glasklara. Danmark måste besegra Sverige för att kunna knipa förstaplatsen, som ger en plats i kommande VM-turnering. För Sveriges del räcker det med att ta en poäng för att säkra VM-biljetten. Matchen spelas i Viborg där danskorna förväntas ha stort publikstöd och det ska bli intressant att se hur lagen tänker taktiskt. Vågar Sverige lägga sig på försvarsspel och lyckas Danmarks offensiv hitta vägar genom det svenska försvaret?

Matchinfo
Danmark-Sverige
Fotboll, VM-kval, Danmark
Tisdag 4:e september kl. 17:00.

Skador och frånvaro, hemmalag
Danmark rapporterar inte om något nämnvärt problem.

Skador och frånvaro, bortalag
Sverige har ett avbräck då Fridolina Rolfö saknas, men det är inte något nytt gentemot mötet med Ukraina senast. Det har funnits en del problem med förkylningar i den svenska truppen men det ska mycket till att en spelare som Linda Sembrant ska missa på grund av det.

Inbördes möten, hemmalag – bortalag
Sverige – Danmark 3-0 (seger efter walk over)
Danmark – Sverige 2-0
Sverige – Danmark 1-0
Sverige – Danmark 3-3
Sverige – Danmark 2-0

Det stormade kring det danska landslaget och DBU i början av VM-kvalet. Något som ledde till att danskorna lämnade walk over i den tilltänkta bortamatchen mot Sverige, som bokfördes som en 0-3-förlust. Därefter tog Danmark fyra raka segrar mot Kroatien, Ukraina, Ukraina och Ungern innan det blev ett överraskande poängtapp i 1-1-matchen på hemmaplan mot Kroatien förra veckan. Danmark kom inte upp i förväntad nivå men de hade ändå 72-28 i bollinnehav och 14-2 i avslutsövertag. Ingen kan säga annat än att det var rättvist att Nadim forcerade in 1-1-målet i 92:a minuten. Danmark har alltså inte förlorat i VM-kvalet i en match som avgjorts på fotbollsplanen.

Sverige har sex segrar och en förlust i VM-kvalet men segern mot Danmark kom sig av att det lämnades walk over. I övrigt har det varit många pliktskyldiga segrar. Svenskorna visade prov på allt för statiskt spel i den senaste bortamatchen mot Ukraina som slutade med en 0-1-förlust. Det var skönt för Sverige att de lyckades revanschera sig via en 3-0-seger på hemmaplan mot Ukraina förra veckan.

Vi ser fram emot en riktigt spännande match! Sverige klarar sig alltså med ett oavgjort resultat eller om de vinner. För Danmark är det bara en seger som duger. Det är solklar fördel Sverige på papperet då de inte behöver gå för segern. Å andra sidan kan det smyga sig in en ”feghet” som inte är hälsosam. Danskorna måste framåt och den ”tydligheten” kan vara en fördel. Man ska komma ihåg att Danmark spelade final i EM för damer sommaren 2017 och de håller mycket hög klass. Det kommer vara bra drag från publikplats och det är ännu en faktor som talar för danskorna. Vi väljer att spela Danmark till oddset 2.40 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!