Brynäs har fått en hygglig inledning på SHL-säsongen. Gävlelaget inledde med en 1-3-förlust på bortaplan mot Luleå men det skiljde inte fullt så mycket mellan lagen som resultatet ger sken av. En uddamålsförlust hade varit mer logisk sett till skapade chanser. Brynäs rivstartade hemmamatchen mot Frölunda genom att rycka åt sig en 2-0-ledning efter 6:29, men Frölunda vände till 3-2 och det var först när Brynäs tog ut målvakten i slutminuterna som kvitteringen kom. Matchen gick till övertid där Frölunda fick sista ordet. I den senaste omgången besegrade Brynäs ett för dagen uselt Rögle med hela 4-0 på bortaplan.

Växjö har bara hunnit med att spela två matcher men de väntar fortfarande på första segern. Det är utan tvekan så att offensiven svikit laget så här långt. Smålänningarna föll överraskande i premiären borta mot Timrå med 1-2 trots 43-18 i skott på mål. Det följdes upp av en 0-0-match mot Linköping där östgötarna tog bonuspoängen efter övertid. Växjö skapade nog med chanser för att vinna men pucken ville inte in.

Dessa lag möttes i slutspelet i våras och då vann Växjö enkelt. Växjö har visserligen tappat namnkunniga spelare efter guldet men truppen är tillräckligt stark för att tillhöra toppen i SHL den här säsongen också. Brynäs ska rankas som ett sämre lag i grund och botten, inte minst offensivt där vi sätter frågetecken för spetsen över tid. Vi tror att Växjö kommer vara ruskigt sugna på att revanschera sig och då lär Brynäs få problem. Vi spelar Växjö till oddset 2.28 hos Unibet!

Unibet erbjuder en insättningsbonus på 200% till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!