Matchinfo

FC Salzburg – Röda Stjärnan
Fotboll, kval till Champions League, Österrike.
Onsdag 29:e augusti kl. 21:00.

Lagens första möte på Stadion Rajko Mitic slutade 0-0 och därmed är detta dubbelmöte öppet och spännande. FC Salzburg hade 65% av bollinnehavet i första mötet men Röda Stjärnan stack upp när tillfällen gavs och de hade ett avslutsövertag på 10-4. FC Salzburg har hemmaplansfördelen i kväll och vi tror inte att de kommer vara mindre dominanta sett till spelbilden. Den stora frågan är om de får utdelning av den press som vi förväntar oss att de sätter på Röda Stjärnan?
Skador och frånvaro, hemmalag
Salzburg har frågetecken för Junuzovic och det är ett minus om han faller bort. Duon Hwang och Guldbrandsen är inte disponibla, men det är inte något nytt. Det saknas några breddspelare i övrigt men det är inga avbräck att tala om.

Skador och frånvaro, bortalag
Röda Stjärnan ska ha ett bra helhetsläge.

Inbördes möten, hemmalag – bortalag
Röda Stjärnan – FC Salzburg 0-0.

FC Salzburg är ett mycket kapabelt lag och vi blir överraskade om de inte tar chansen att kvala in i Champions League-gruppspelet. De fick en förhållandevis bekväm resa i dubbelmötet med Shkendija som slutade med en 3-0-seger på hemmaplan och en 1-0-seger på bortaplan.

Röda Stjärnan är inte alls något oävet lag men de håller inte samma höga klass som FC Salzburg. Serberna hade av allt att döma behövt vinna hemmamatchen för att ha någon chans att slå ut FC Salzburg och vi tror att 0-0-resultatet kan stå dem dyrt i kväll. Röda Stjärnan är inne i sin fjärde kvalrunda i Champions League och de är rejält varma i kläderna. Det krävdes övertid för att slå ut Spartak Trnava i förra rundan efter 1-1 på hemmaplan och 1-1 (efter ordinarie tid) på bortaplan. Det kommer krävas mycket mer för att vinna i kväll.

FC Salzburg är ett offensivt skickligt lag och vi räknar med att de sätter högsta fart från start. Det gäller givetvis att se upp för Röda Stjärnan då de försöker kontra, men i övrigt handlar det mesta om att Salzburg ska få håll på gästernas försvar. När Salzburg väl för första målet måste även Röda Stjärnan framåt och vi tror att FC Salzburg vinner tämligen bekvämt.

Vi väljer att spela FC Salzburg med Asian Hcp -1 till oddset 1.825 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!