Matchinfo
Birmingham – Queens PR
Fotboll, The Championship, England
Lördag 1:a september kl. 16:00.

Birmingham och QPR drabbar samman i ett högintressant möte. Birmingham väntar fortfarande på första ligasegern efter fem spelade omgångar. QPR har haft en jobbig inledning på säsongen, men de tog sin första seger förra helgen då nyförvärvet Hemed frälste dem i 1-0-segern mot Wigan. QPR hoppas givetvis kunna bygga vidare på den segern samtidigt som Birmingham känner en enorm lust att vinna efter att ha tappat 2-0 till 2-2 borta mot Nottingham.

Birmingham ligger en poäng före QPR trots att de inte vunnit än. Defensiven har varit duglig men offensiven har underpresterat med fyra gjorda mål på fem omgångar. Helt klart är att Birmingham förtjänat att ta fler poäng än vad som varit fallet. De var exempelvis starkare än Bolton, trots att de föll med 0-1 näst senast. I den senaste omgången tappade Birmingham 2-0 till 2-2 på ett snöpligt sätt på bortaplan mot skickliga Nottingham. Det var tungt för spelarna att tappa ledningen på det sättet men det visar också att det finns god offensiv kvalitet i laget.

Då är vi betydligt mer skeptiska till QPR och deras chanser att rycka upp sig framöver. Wigan besegrades visserligen med 1-0 senast men rättvisan i resultatet går att ifrågasätta. Wigan hade ett bollinnehav på 63-37 och ett avslutsövertag på 18-10, trots att de spelade på bortaplan. Vi vill berömma QPR för deras defensiva moral, spelarna kämpade, slet och täckte skott på ett fantastiskt sätt. Men spelet som bjöds i den matchen kommer inte ge många poäng den här säsongen. Utöver segern mot Wigan har QPR fyra förluster och målskillnaden 3-13 vittnar om att det finns grundläggande problem att arbeta vidare med.

Birmingham har haft ett förhållandevis tufft spelschema så här långt med matcher mot lag som Nottingham, Swansea, Middlesbrough och Norwich. Det är lag som ska vara med och slåss på den övre tabellhalvan. Plumpen i protokollet kom definitivt i 0-1-förlusten mot Bolton men Birmingham borde ha fått med sig något från den matchen. Helt klart är att Birmingham sett bättre ut och det är viktigt att vinna den här sortens matcher på hemmaplan. Inte minst för att bygga upp självförtroendet och att skapa ett gap ner till bottenstriden. Vi gillar Birminghams chanser och spelar dem till oddset 2.05 hos William Hill!

William Hill erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!