Fotbolls-VM

Uruguay – Frankrike fredag kl. 16:00.

Ni som följt oss under mästerskapet vet att vi varit väldigt positivt inställda till Uruguay. Vi spelade dem bland annat som gruppsegrare, vilket gick vägen. Vi tog även solklar ställning för laget till höga 3 gånger pengarna i den avslutande gruppmatchen mot Ryssland. Det råder inget snack om att Uruguay var det bästa laget i sin grupp men vi tycker inte att laget imponerade i åttondelsfinalen mot Portugal. Cavani räddade laget med sina två gjorda mål och sedan var det defensiven som med stor möda lyckades hålla undan till en 2-1-seger. Det som oroade inför dagens match var att Uruguay inte hade mycket till eget spel. De blev tillbakapressade under långa stunder mot Portugal och det håller inte mot ett så offensivt starkt lag som Frankrike. Nu går svårighetsgraden upp och Uruguay måste upp i nivå om de inte ska åka ur VM i eftermiddag.

Frankrike har glidit fram i VM-turneringen utan att behöva förta sig nämnvärt. De tog knappa segrar mot Australien och Peru i gruppspelet och så avslutade de med en 0-0-match mot Danmark. Frankrike imponerade egentligen inte i någon match. Samtidigt är det en styrka att göra vad som krävs för att gå vidare. Då såg spelet mycket bättre ut i åttondelsfinalen mot Argentina som slutade med en 4-3-seger. Frankrike hade mycket bättre fart i det offensiva spelet och defensiven var godkänd, även om det fanns vissa brister.

Vi är helt inne på att Frankrike kommer vara det spelförande laget i denna match. Uruguay är inte lika bra på mittfältet och det kan mycket väl komma att fälla avgörandet. Uruguays styrka ligger i försvarsspelet men det är inte hållbart att bli lika ”låga” som de blev mot Portugal, för det kommer Frankrike utnyttja på ett skoningslöst sätt. Vår känsla är definitivt att Frankrike löser detta och vi spelar dem till oddset 2.05 hos Bethard!

Bethard erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!