Fotbolls-VM

Sverige – Schweiz tisdag kl. 16:00.

Sverige har verkligen varit ett utropstecken i våra ögon. Det fanns förhoppningar om att det svenska laget skulle kunna kriga om andraplatsen i gruppen inför VM-turneringen, men vi trodde aldrig att de skulle vinna gruppen. Sverige gjorde ett mycket starkt gruppspel där enda plumpen kom i 1-2-förlusten mot Tyskland. Så här i efterhand kan vi tycka att taktiken var lite för defensiv mot Tyskland och det straffade sig. Sverige visade mot Sydkorea och Mexiko att de förmår att äga en hel del boll och att det finns kapacitet att skapa chanser på egen hand. Insatsen i avslutningsmatchen mot Mexiko var ruskigt stark såväl offensivt som defensivt och 3-0-resultatet var helt i sin ordning.

Schweiz gjorde det bra som kom tvåa i sin svåra grupp. De krigade berömvärt i inledningen som gav 1-1 mot Brasilien. Det följdes upp av en 2-1-seger i nyckelmatchen mot Serbien, där Schweiz lyckades vända 0-1 till 2-1. I den avslutande gruppmatchen var Schweiz på väg mot en ny seger mot Costa Rica, men ett sent insläppt mål på straff gjorde att matchen slutade 2-2. Totalt sett har Schweiz sett stabila ut och de kommer göra en bra match mot Sverige.

Vi menar att det är två jämna lag som drabbar samman. Sverige har en avstängning på Sebastian Larsson men Schweiz kommer till spel utan två backar som är avstängda och det kan rubba den defensiva balansen. Vi hoppas att Sverige ska våga stå upp och spela sitt spel som de gjorde mot Mexiko för då kommer blågult att bjuda Schweiz på en rejäl kamp. Vi kan absolut se det svenska laget gå vidare och vi väljer att spela ”Sverige att kvalificera sig” till oddset 1.95 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!