Fotbolls-VM

Ryssland – Kroatien lördag kl. 20:00.

Ryssland har kämpat sig fram till kvartsfinal men nu kommer resan ta slut. Hemmanationen tog två pliktskyldiga segrar mot undermåligt motstånd i gruppen. När svårighetsgraden gick i den avslutande gruppspelsmatchen föll de med 0-3 mot Uruguay. I åttondelsfinalen mot Spanien fick Ryssland mestadels försvara sig. De hade turen att få med sig 1-1 på en straffspark och sedan handlade allt om att försvara sig fram till en straffsparksläggning, där de lyckades vinna. Intrycket var inte direkt positivt och det kommer krävas mer för att slå ut Kroatien.

Kroatien är ett lag vi gillar och de har gjort en strålande VM-turnering så här långt. Kroatien gick igenom gruppspelet mot Argentina, Nigeria och Island med tre segrar och 7-1 i målskillnad. Vi hade stora förväntningar på Kroatien mot Danmark senast men det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Visst, man kan kritisera Kroatien för att de inte gjorde en bättre spelmässig insats mot Danmark men vi väljer att vända på det. Danmark var väldigt bra i VM-turneringen med en solid defensiv och en lurig offensiv. I vår värld rådet det inget snack om att Danmark är bättre än Ryssland.

Ryssland har inte spelarmaterial för att dominera en match mot lag som Spanien och Kroatien. Kroatiens mittfält är otroligt bra och det är nyckeln till att vinna dagens match. Ryssland kommer återigen få lägga mycket fokus på defensiven men de kommer ha större problem att freda sig mot Kroatien än Spanien. Kroatien är precis lika bra som spanjorerna på mittfältet men de har en extra dimension i huvudspelet som kan visa sig bli avgörande mot ett kompakt och lågt liggande Ryssland. För oss är valet plättlätt, Kroatien ska spelas till oddset 2.22 hos Bethard!

Bethard erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!