Fotboll-VM

Kroatien – England onsdag kl. 20:00.

Frankrike besegrade Belgien igår och nu ska det avgöras om de får möta Kroatien eller England i finalen.

Kroatien imponerade stort på oss i gruppspelet som vanns enkelt. De vilade i stort sett hela laget i den avslutande matchen mot Island, vilket gav pigga ben inför slutspelet. I slutspelet har Kroatien verkligen blandat och gett. Matchen mot Danmark var en förhållandevis jämn historia som kunnat sluta precis hur som helst. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt och där lyckades Kroatien bäst. Första halvlek mot Ryssland i kvartsfinalen var en riktigt blek historia från Kroatien men i andra tog de över spelet helt och de borde ha vunnit efter ordinarie tid. Även denna match gick till straffar där Kroatien återigen var bäst.

England har gjort vad vi och många andra förväntat oss. De inledde med enkla gruppsegrar mot Tunisien och Panama. I den avslutande gruppmatchen mot Belgien valde England att rotera kraftigt och det var uppenbart att de ville förlora, för att få en enklare väg här i slutspelet. England fick slita hårt för att besegra Colombia i åttondelsfinalen där det krävdes straffar för att säkra avancemang. Då gick det desto enklare i kvartsfinalen mot ett riktigt blekt svenskt lag.

Jämför man trupperna mellan Kroatien och England har engelsmännen blivit för stora favoriter i våra ögon. Kroatien har en minst lika duktig målvakt. Backlinjen är hyggligt jämförbart. Ser man till mittfältet är det fördel Kroatien i vår bok men offensivt är Kane bäst. Den stora frågan är huruvida Kroatien återhämtat sig efter genomköraren mot Ryssland. Ni som såg matchen vet att spelare som Subasic och Mandzukic såg slitna ut. Lägg därtill att högerbacken Vrsaljko fick kliva av på grund av skadekänning. OM Kroatien lyckats återhämta sig och fylla på energidepåerna kan de nå finalen men om det är sega ben blir det tufft. Vi förväntar oss en jämn och tuff match där värdet ligger på Kroatien och vi spelar dem med Asian Hcp +0.25 till oddset 1.97 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!