Fotbolls-VM

Brasilien – Mexiko måndag kl. 16:00.

Brasilien har växt in i den här turneringen på ett strålande sätt och de kommer bli svårstoppade framöver. Laget fick utstå viss kritik efter 1-1-matchen mot Schweiz, men de mötte ett hårt arbetande och defensivt starkt motstånd som lyckades stänga av Brasilien på ett bra sätt. Det följdes upp av en fin insats i 2-0-segern mot Costa Rica. Målen kom visserligen sent men det vara bara en tidsfråga innan Brasilien skulle få in avgörandet. I den avslutande omgången gjorde brassarna processen kort i 2-0-segern mot Serbien och formkurvan är kraftigt stigande.

Det går inte att säga samma sak om Mexiko. De inledde med en strålande taktisk insats mot Tyskland som gav en 1-0-seger. Mexiko visade gång på gång hur snabba de var i omställningsspelet och de borde ha gjort mer än ett mål. I andra halvlek la man sig på försvar men Tyskland kunde inte omvandla sitt spelmässiga övertag i mål. I andra omgången besegrades Sydkorea med 2-1 och det var inget snack om saken. Mexiko var klassen bättre än Sydkorea på allt och vann rättvist. Avslutningsmatchen mot Sverige blev en jobbig historia för Mexiko som förlorade med 0-3. Sverige var riktigt, riktigt bra där och Mexiko var aldrig nära att ta poäng.

Inget ont om lag som Sydkorea och Sverige men nu väntar ett helt annat sorts motstånd. Kunde inte Mexiko hålla nollan mot dessa nationer har vi svårt att se dem göra det mot Brasilien. Det som talar för Mexiko är det faktum att de kommer möta ett Brasilien som kommer vilja ha boll och det kommer dyka upp kontringslägen på samma sätt som mot Tyskland. Vi utesluter heller inte att Mexiko kan utnyttja det genom att göra mål. Vi har ändå svårt att se något annat än att urstarka Brasilien löser uppgiften och vi väljer att spela Brasilien som segrare och att det blir över 2.5 mål till oddset 2.30 hos Bet365! Skulle Brasilien ha ledningen en bit in i matchen måste Mexiko satsa framåt och det lär spelare som Neymar och Jesus utnyttja.

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!