Fotbolls-VM

Belgien – Japan måndag kl. 20:00.

Belgien har ett otroligt spännande lag och vi ser med spänning fram emot hur långt de kan gå. Att offensiven håller absolut världsklass är vida känt men vi känner en liten tveksamhet till defensiven. Vi har sett Belgien ett antal gånger de senaste åren och de har en tendens att bli framtunga. Det är inget problem mot sämre lag men när de börjar dra ihop sig i en kvartsfinal eller semifinal kan det straffa sig. Belgien vann gruppen före England genom att ta enkla segrar mot Panama och Tunisien. I den avslutande omgången mot England vilades en större del av laget.

Japan överraskade de flesta genom att ta sig vidare från sin grupp trots tufft motstånd som Colombia, Senegal och Polen. Japanerna glänste inte spelmässigt men de är ett hårt arbetande kollektiv och gjorde vad som krävdes för att gå vidare. Nu är det dags för utslagsmatcher och det är upp till bevis när Belgien står för motståndet. Japan kommer behöva spela på toppen av sin förmåga om de ska kunna skrälla.

Det rådet inget större snack om att Belgien är det bättre laget och vi förväntar oss att de kommer vara spelförande. Det gäller att behålla lugnet om första målet skulle dröja, för Japan har sin matchplan klar och de kommer kriga helhjärtat över 90 minuter. Det finns en risk att kontringsstarka Belgien kan rycka ifrån i slutskedet om de har ledningen och Japan tvingas satsa framåt. Belgien ska vara favoriter men oddset på raka ettan är inte speciellt roliga och vi väljer att fokusera på Belgien med Asian Hcp -1.25 till oddset 1.94 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!