Fotbolls-VM

Belgien – England lördag kl. 16:00.

Det är dags för bronsmatch i VM och det är Belgien och England som gör upp om medaljen.

Belgien har gjort en strålande VM-turnering och de hade lika gärna kunnat spela finalmatch. Semifinalmatchen mot Frankrike var en jämn historia där Belgien var bättre under delar av första halvlek men de hade inte marginalerna med sig i avslutsmomenten. Frankrike var helt enkelt snäppet vassare framför båda målen i den matchen och det fällde avgörandet. I övrigt har Belgien uteslutande imponerat på oss. 2-1-segern mot Brasilien var lysande på alla sätt och vis. 3-2-segern mot Japan var en läcker upphämtning där Belgien vände 0-2 till 3-2. Lägg därtill att Belgien gick rent i gruppspelet mot Panama, Tunisien och England.

England har i ärlighetens namn inte imponerat på oss som Belgien gjort. De besegrade Tunisien och Panama på ett pliktskyldigt sätt. I den avslutande gruppmatchen mot Belgien roterade England rejält och spelarna som fick chansen gav intrycket att de inte ville vinna. Väl i slutspelet fick engelsmännen en tämligen bekväm resa mot Colombia (straffseger) och ett mycket blekt Sverige innan de föll mot Kroatien i semifinal. England inledde matchen mot Kroatien på ett fint sätt och de tog ledningen med 1-0 tidigt i första halvlek. Det skedde en rejäl scenförändring i andra halvlek då Kroatien tog över spelet, 1-1-målet kom logiskt och det var rättvist att Kroatien säkrade avancemanget till slut.

Det ska bli intressant att se hur lagen tänder till för denna match men vår känsla är att det kommer vara bra fokus. Det är stor skillnad på att resa hem med en medalj från ett VM och att sluta fyra. Om Belgien skulle vinna tar de dessutom landets första medalj i ett VM och det är en stor morot i sig.

Vi tycker att Belgien varit det bättre laget och snuddar de vid en maxinsats får England stora problem att stå emot. Vi spelar Belgien till oddset 2.35 hos Bethard!

Bethard erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!