Fotbolls-VM

Uruguay – Ryssland måndag kl. 16:00.

Nu ska det avgöras vilket av lagen som slutar etta och tvåa i gruppen. Ni som hängde med inför mästerskapet vet att vi lyfte fram Uruguay som gruppsegrare.

Uruguay är alltjämt ett oskrivet kort i denna VM-turnering. De har gjort vad som krävts av dem, men inte mycket mer. Det defensiva spelet är urstarkt men vi har inte fått se någon offensiv urladdning. Med Suarez och Cavani på topp kan det bli ketchupeffekt i vilken match som helst. Uruguay inledde VM med en 1-0-seger mot ett mycket defensivt inriktat Egypten och det följdes upp av en 1-0-seger mot Saudiarabien. Känslan är definitivt att laget sparat på energi och det vore trevligt att se en urladdning i kväll.

Vi var, som många andra, tveksamma till Ryssland inför mästerskapet. De kom från en rad svaga resultat. De var ifrågasatta på hemmaplan och det vilade stor press på spelarna. Laget fick dock en smakstart via 5-0-segern mot Saudiarabien. En match där man måste ifrågasätta vad Saudiarabien höll på med, för de uppträdde inte på ett normalt sätt. Det följdes upp av en 3-1-seger mot Egypten i en match där Egypten var tvungen att kliva fram för att vinna och det kunde Ryssland utnyttja på ett strålande sätt. Helt klart är att Ryssland varit bättre än vi förväntat oss men det är först i eftermiddag de möter ett motstånd värt namnet.

Förutsättningarna är ganska enkla. Ryssland vinner gruppen om de spelar oavgjort eller vinner medan Uruguay måste ta en seger för att passera ryssarna. Visst har Ryssland sett bra ut så här långt men vi är väldigt sugna på att syna dem i kväll. Hur klarar deras offensiv av starka Uruguay? Vågar Ryssland spela ut sitt offensiva register, eller finns det en risk att de ger bort initiativet i ett försök att säkra ett oavgjort resultat? Vi är tämligen övertygade om att vi kommer få se Uruguays bästa match i mästerskapet mot Ryssland och det bör räcka långt.  Bet365 betalar 2.90 i odds på seger för Uruguay och det kan vi inte låta bli.

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!