Fotbolls-VM

Sverige – Sydkorea måndag kl. 14:00.

Det är dags för Sverige att kliva in i VM-turneringen och mötet med Sydkorea är en nyckelmatch.

Sverige har byggt upp en stark lagmoral under Janne Anderssons ledning. Spelarna kämpar stenhårt för varandra ute på planen och den defensiva grundstabiliteten känns trygg. Svenskarna har hållit nollan i de två senaste vänskapsmatcherna mot Danmark och Peru. Offensiven känns desto mer oviss. Det hade varit en sak om Sverige skapat många målchanser i matcherna men så har inte varit fallet. Känslan inför VM är att Sverige kommer ha vissa svårigheter med målskyttet, det är bara att hoppas att den offensiva kraften räcker för att nå avancemang.

Sydkorea är ett lag som Sverige ska besegra om de ska kunna säkra vidare avancemang. Vi tycker inte att Sydkorea har något märkvärdigt lag på papperet och insatserna inför VM har inte varit något extra. De har exempelvis förlorat mot Senegal med 0-2, Bosnien med 1-3 och så spelade de 0-0 mot Bolivia. Insatserna i VM-kvalet var inte heller något extra där Sydkorea slutade tvåa i sin grupp bakom Iran och det diffade sju poäng mellan de båda lagen.

Det kommer vara mycket anspänning när dessa lag drabbar samman. Båda nationerna är medvetna om vikten att vinna och det finns en risk att det blir en avvaktande inledning på matchen. Vår känsla är att det blir en målfattig match och oddsen är därefter. I skrivande stund ligger oddset på under 2.5 mål runt 1.50. Kan Sverige hålla ihop defensiven på samma sätt som i matcherna mot Danmark och Peru ska det vara vettig vinstchans och vi lyfter fram två spel som får mindre insatser. Vi börjar med resultatet 1-0 till Sverige som betalar oddset 6.00. Andra spelet är att det är oavgjort i halvtid och att Sverige vinner till oddset 4.50. Båda oddsen hämtas från Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!