Fotbolls-VM

Serbien – Brasilien onsdag kl. 20:00.

Avgörandets stund är kommen för Serbien och Brasilien, två lag som nog hade hoppats och trott att de skulle kunna säkra avancemanget redan efter omgång två. Serbien brände än 1-0-ledning mot Schweiz medan Brasilien här får betala priset för att ha tappat poäng i premiären mot samma Schweiz. Serbiens avancemangsläge är klart mest pressat. Förbundskapten Krstajics lag behöver gå för trepoängare mot Brasilien. Brasilien har bättre läge då kryss räcker för avancemang.

Serberna gick in i VM-turneringen med ojämn formkurva – 5-1-vinst mot Bolivia och 0-1-förlust mot Chile i två träningsmatcher. Det går att hävda att den ojämna formen har bestått. Serbien svarade för en godkänd premiärvinst mot Costa Rica med 1-0, en match som försvårades av att Costa Rica spelade 5-4-1 som Serbien hade problem att skapa många målchanser emot. Serbernas senaste match mot Schweiz blev mer öppen, men Serbiens offensiv svek i framförallt andra halvlek. Det ledde till att Serbien förlorade mycket rättvist med 1-2. Det var extra oroväckande att se hur ”ifrånsprungna” Serbiens spelare stundtals blev.

Brasilien är ett lag som aldrig verkar bli ifrånsprunget. Laget gick in i turneringen som en av de främsta favoritlagen och har till viss del infriat hoppet. Brasilien småfloppade förvisso med 1-1 i en tät premiär mot Schweiz, men det ordnades upp med 2-0-vinsten senast mot Costa Rica. Brasilien spelade ut hela registret mot Costa Rica där det mycket väl kunde ha blivit storseger. Vi tror att Brasilien blir het guldkandidat. På vägen till det eventuella guldet finns det dock ett antal fällor som kan behövas undvikas. En sådan är svår lottning. Om Brasilien vinner den här gruppen så hamnar lagets på den svårare halvan av slutspelsträdet. Om Brasilien istället kommer tvåa så kommer det att både bli lättare slutspelsmotstånd och en extra dags vila inför åttondelsfinalen (3:e juli istället för 2:a juli).

Det är den typen av incitament som kan göra att Brasilien eventuellt spelar lite på resultat om det står oavgjort i slutskedet. Brasilien har definitivt förmågan att stänga till effektivt gentemot alla motståndare. Om man ställer Brasiliens lilla kryssintresse tillsammans med det faktum att Serbien lär spela extra defensivt (av respekt för Brasilien) så uppstår det ett intressant spelläge: spel på Under 2.50 mål till oddset 2.15 hos Unibet. Vi spelar en rejäl peng – Häng med!

Unibet erbjuder en insättningsbonus på 200% till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!