Fotbolls-VM

Ryssland – Egypten tisdag kl. 20:00.

Det är dags för andra omgången i Grupp A och den stora frågan är om Ryssland kan upprepa succén från premiären.

Ryssland var kraftigt ifrågasatt inför VM-premiären. Resultaten hade varit svaga en längre tid. Spelarna kände sig motarbetade av media och president Putin uttalade sig om vikten av att folket visade laget sitt stöd. Det fanns farhågor om att Ryssland skulle få problem med Saudiarabien men så blev det inte. Matchen slutade 5-0 och det är ett resultat som höjt självförtroendet rejält bland hemmaspelarna. Vi väljer dock att tona ner den segern då Saudiarabiens uppträdande var under all kritik. Vi menar att Ryssland borde ha gjort fler mål i första halvlek när de bjöds på ytor stora som oceaner att kontra på, men farten var för dålig och det var för få spelare som gick med i anfallen. Nu ordnade det sig ändå, men det kommer krävas mer för att besegra Egypten.

Egypten var snubblande nära att få med sig en poäng från den svåra inledningsmatchen mot Uruguay. Storstjärnan Salah saknades på grund av sin axelskada och det var tydligt att Egypten hade ett stort defensivt fokus för att rädda en poäng. Ser man till chanserna som skapades över hela matchen var det rättvist att Uruguay vann med 1-0 men det dröjde fram till 89:e minuten innan Uruguay fick in bollen i mål.

Vår bestämda uppfattning är att Ryssland måste upp i nivå gentemot premiärmatchen för att ta tre poäng. Egypten verkar få tillbaka Salah och han kommer bidra med mycket offensivt. Egypten har en mycket bättre defensiv än Saudiarabien och ryssarna kommer få slita för att komma fram till målchanser.

Taktiken blir väldigt intressant i slutskedet. Vi utgår från att Uruguay besegrar Saudiarabien imorgon, det skulle i så fall betyda att Uruguay står på sex poäng inför den avslutande omgången och då behöver de som mest en poäng mot Ryssland för att säkra avancemang, men de satsar på gruppseger för ett ”lättare” slutspel. Om Ryssland vinner dagens match har de säkrat avancemang inför mötet mot Uruguay, men ett oavgjort resultat skulle kunna ställa till det. Betänk att Ryssland kliver in till mötet med Uruguay med fyra poäng och förlorar mot sydamerikanerna samtidigt som Egypten möter Saudiarabien, som de förväntas vinna. Då landar lagen på fyra poäng vardera och då är frågan hur pass många mål Egypten kan göra mot Saudiarabien för att knappa in på ryssarnas målskillnad. Ryssland vill definitivt inte förlora detta för då måste de troligtvis besegra Uruguay för att kunna ta sig vidare.

Det har varit många 0-0-resultat i halvtid i denna VM-turnering och det finns en uppenbar risk att vi får se det igen nu när det är så viktiga poäng som står på spel. Egypten behöver troligtvis segern med tanke på målskillnadsaffären, men de kommer ta några risker från start. Ska spelet öppna upp sig lär det ske i andra halvlek. Vi spelar under 0.5 mål i halvtid till oddset 2.40 hos Unibet!

Unibet erbjuder en insättningsbonus på 200% till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!