Fotbolls-VM

Kroatien – Danmark söndag kl. 20:00.

Kroatien är ett av de lag som imponerat allra mest på oss i gruppspelet. Vi hyllade mittfältet inför turneringen och när de får ihop helheten är det svårt för motståndarna att stå emot. Nigeria besegrades tämligen enkelt med 2-0 och Argentina utklassades med 3-0 innan de spelade av mötet mot Island via en 2-1-seger. Notera gärna att Kroatien vilade nio (!) spelare som startade mot Argentina i mötet med Island så det kommer vara pigga och fräscha ben i dagens match.

Danmark gjorde vad som krävdes för att säkra avancemang från gruppen. Nyckelmatchen spelades redan i första omgången där danskarna lyckades besegra Peru med 1-0, trots att sydamerikanerna var något bättre sett till matchen som helhet. Det följdes upp av en 1-1-match mot Australien och en 0-0-match mot Frankrike. Det syntes tydligt att både Danmark och Frankrike var nöjda med det oavgjorda resultatet i slutomgången för det hände inte speciellt mycket i offensiv väg från något av lagen. Visst ska Danmark hyllas för att de tog sig vidare från gruppen men vi sätter frågetecken för lagets kapacitet nu när svårighetsgraden går upp.

Kroatien har imponerat stort på oss i gruppspelet. Segern mot Nigeria var stabil och utklassningen mot Argentina var imponerande. Kroatiens mittfält håller absolut världsklass, de är välorganiserade defensivt och det finns hög kapacitet offensivt. Vi ser fram emot att följa Kroatien här i slutspelet för det finns kapacitet att gå långt. Danmarks måste sätta defensiven fullt ut för att ha någon chans att vinna men vi tror inte att det kommer lyckas. Danmark kommer inte göra bort sig på något sätt men de lär knappast räcka längre än till en hedersam förlust. Lever Kroatien upp till spelet som visades upp i gruppspelet är det toppchans och vi spelar laget till fina 1.91 hos Bethard!

Bethard erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!