Fotbolls-VM

Frankrike – Australien lördag kl. 12:00.

Frankrike kliver in i VM-turneringen som stora favoriter mot Australien. Vi svenskar hade förmånen att följa fransmännen på nära håll i VM-kvalet och vi minns givetvis 2-1-segern mot Frankrike på Friends Arena med glädje.  Den segern var fin men ser man till kvalet som helhet var Frankrike gruppens klart bästa lag. Fransmännen ses som en medaljkandidat i denna VM-turnering och allt annat än en seger mot Australien vore en stor missräkning.

Vi såg en hel del av Australien i deras VM-kval. Det är ett lag som har ambitionen att äga en del boll och vi tycker att det stundtals såg bra ut. Problemet var den offensiva ineffektiviteten som gäckade dem. Inte minst mot lag som backade hem och parkerade bussen. Australien slutade trea i sin kvalgrupp bakom lag som Japan och Sydkorea och det krävdes playoff mot Syrien för att säkra VM-biljetten. I dubbelmötet med Syrien spelade Australien 1-1 i bortamatchen som spelades på neutralplan i Malaysia och så vann de med 2-1 efter övertid på hemmaplan.

Det råder klasskillnad mellan dessa lag om man jämför spelartrupperna och det ska bli intressant att se hur Australien tänker rent taktiskt. Det finns en uppenbar risk att de blir hårt straffade om de ger bort det spelmässiga initiativet, men de kan inte agera för naivt i det offensiva spelet heller. Det känns givet att Frankrike vinner matchen och känslan är att de kan göra en del mål. En seger med två måls marginal ligger definitivt inom räckhåll och vi väljer att spela fransmännen med Asian Hcp -1.5 (kräver seger med två mål eller mer) till oddset 1.72 hos Unibet!

Unibet erbjuder en insättningsbonus på 200% upp till 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!