Fotboll – VM Grupp G

Bästa målgörare i Belgien

Det finns tre huvudkandidater som gör upp om att bli bästa målskytt i det belgiska laget.

Dries Mertens var glödhet under höst och delar av vintern i Napoli men han mattades av en del under våren. Vi tycker inte att han sett glödhet ut i vänskapsmatcherna inför VM heller. 31-åringen gjorde 18 mål för Napoli i Serie A den gångna säsongen men han känns ändå minst het av de tre namn vi lyfter fram.

Spelbolagen lyfter fram Romelu Lukaku som favorit att göra flest mål för Belgien och det är inte konstigt. Han gjorde 16 mål för sitt Manchester United den senaste säsongen, men vi konstaterar att det var ett steg tillbaka gentemot hans 25 mål i Everton säsongen innan det. Lukaku var Belgiens främsta målskytt i VM-kvalet då han stod för elva av lagets 43 mål.

Eden Hazard har legat stabilt på en bit över tio gjorda mål i Premier League de senaste säsongerna. Den senaste säsongen stod han för tolv mål och säsongen innan det för 16 mål. Hazard har en förmåga att hålla sig framme som målskytt i landslaget också. Han gjorde exempelvis tolv mål i VM-kvalet.

Kevin De Bruyne är en annan skicklig spelare men han har en något mer tillbakadragen roll i landslaget gentemot vad han har i Manchester City. Vi tror inte att han kommer vinna den interna skytteligan.

I vår bok står det mellan Lukaku och Hazard. Lukaku är lagets absoluta spjutspets och han är alltid med och hugger på inlägg samt returer, men när Bet365 pressar ner oddset på honom som Belgiens bästa målskytt till 2.75 väljer vi att gå emot. Lukaku är väldigt ojämn av sig. Han kan hamna i ”stim” där han gör mål på mål ”allt”, men han har även en tendens att hamna i svackor där han mer eller mindre försvinner ur matcherna. Belgien kommer möta lågt stående försvar mot Panama och Tunisien vilket inte nödvändigtvis är positivt för Lukaku.

Hazard har en relativt fri roll i offensiven. Han rör sig från kanten och in i planen och har en härlig förmåga att hitta ytan mellan backar och defensiva mittfältsspelare inne i straffområdet. Det såg vi bland annat i vänskapsmatchen mot Egypten i lagets näst sista vänskapsmatch inför VM. Hazard kommer fylla en otroligt viktig roll och vi håller honom som en världsartist när formen är på topp. Hazard nätade i finalen av FA-cupen mot Manchester United (straff) och han gjorde mål mot Egypten, så formen är fin.

Bet365 erbjuder alltså 2.75 i odds på Lukaku samt 5,50 på Hazard. Fortsätter Hazard spela på samma sätt som han gjort i de senaste matcherna kan han mycket väl göra något mål mer än Lukaku i VM-turneringen. Vi lyfter fram Eden Hazrd som Belgiens bästa målskytt.

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!