Fotboll – VM Grupp D

Nigeria – Specialare lagmål: Över/Under 2.5 mål.

Nigeria gör en spännande start i VM-turneringen. Laget mötte stentufft motstånd i form av Zambia, Kamerun och Algeriet i VM-kvalet. Sex spelade gruppmatcher resulterade i fyra segrar och två oavgjorda resultat. Då ska man veta att Nigeria vilade en del spelare inför den avslutande bortamatchen mot Algeriet, men Nigeria tog en poäng via 1-1, trots att Algeriet gjorde en omstart med ny förbundskapten i den matchen.

Nigeria snittade två gjorda mål per match i gruppspelet och det är inte speciellt överraskande med tanke på den offensiva spets som finns i laget. Ni känner förmodligen till spelare som Moses från Chelsea, Ihenacho som tillhör Leicester, Iwobi som spelar i Arsenal och Musa som gör en hel del mål för CSKA Moskva.

Nigeria var med i världsmästerskapen 2014 samt 2010 och de gjorde inte bort sig alls. År 2010 föll afrikanerna knappt med 0-1 mot Argentina i premiären och det följdes upp av en 1-2-förlust mot Grekland och ett 2-2-resultat mot Sydkorea. Offensivt producerades alltså tre mål på tre matcher. I VM-turneringen 2014 ställdes Nigeria mot Bosnien (1-0-seger), Argentina (2-3-förlust) och Frankrike (0-2-förlust). De gjorde alltså tre mål i den turneringen också.

I årets VM-turnering är det Argentina, Island och Kroatien som står för motståndet. Nigeria inleder mot Kroatien som är ett välorganiserat lag, men som inte är omöjliga att göra mål på. Kroaterna släppte exempelvis in mål mot nationer som Grekland, Finland, Turkiet och Island i kvalet. Vi tycker inte att Nigeria är sämre än dessa lag. I den andra omgången väntar Island som ser mötet med Nigeria som en måstematch om de ska kunna sluta tvåa bakom Argentina i gruppen. Båda lagen kommer gå för segern och nog ska Nigeria kunna få in mål där. Vill det sig väl möter Nigeria ett Argentina som säkrat avancemang i den tredje gruppspelsmatchen.

Nigeria har gått över 2,5-linan i de två senaste VM-turneringarna och vi tror att det lyckas igen. Nordicbet betalar 2.00 i odds på att Nigeria gör tre mål eller mer  i denna VM-turnering och det är taget. Vi spelar således Nigeria – Specialare lagmål: Över 2.5 mål.

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!