Fotboll – VM Grupp E

Forecast – Grupp

Brasilien är den givna favoriten att gå vidare från Grupp E och vi kan inte tänka oss något annat än att sydamerikanerna vinner gruppen. Det såg väldigt bra ut i det sydamerikanska VM-kvalet där tvåan Uruguay slutade tio poäng bakom Brasilien och trean Argentina var hela 13 poäng bakom brassarna.

Andraplatsen i gruppen bör stå mellan Schweiz och Serbien. Costa Rica bör inte kunna blanda sig i den striden på allvar.

Schweiz har en hel del att bevisa offensivt i våra ögon. Laget gjorde inte något större intryck i EM-slutspelet för två år sedan där de spelade 0-0 mot Frankrike, 1-1 mot Rumänien och 2-1 mot Albanien. I slutspelet blev det förlust efter straffar mot Polen (1-1 efter ordinarie tid). Schweiz gjorde det bra defensivt men offensiven borde ha visat mer mot både Rumänien och Albanien.

Schweiz slutade tvåa i VM-kvalet där de hade en sämre målskillnad än Portugal. Nu ska det sägas att gruppen var förhållandevis enkel med nationer som Ungern, Färöarna, Lettland och Andorra. Det var Portugal som var det stora motståndet och när allt skulle avgöras i slutomgången förlorade Schweiz med 0-2 i Portugal. Det ledde fram till playoff mot Nordirland där schweizarna spelade 0-0 hemma och 1-0 borta.

Serbien hade tuffare motstånd i sin kvalgrupp. Lag som Wales och Österrike tog sig inte vidare. Irland slutade tvåa bakom Serbien. Serbien visade prov på fin stabilitet med en enda förlust på tio omgångar och det var starkt med tanke på motståndet. Nu har laget kunnat förbereda sig inför denna VM-turnering på ett bra sätt och vår känsla är att Serbien är näst bästa lag i gruppen bakom Brasilien.

Serbien inleder gruppspelet med en match mot Costa Rica. Därefter följer en måstematch mot Schweiz och i bästa fall möter de ett Brasilien i en ren gruppfinal i den avslutande omgången.

Vi väljer att spela: Forecast – Grupp: 1:a – Brasilien 2:a – Serbien till oddset 3.25 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!