Fotbolls-VM

England – Panama söndag kl. 14:00.

England har som alltid haft skeptiska glasögon riktade emot sig inför turneringen (den moderna VM-historien är inte smickrande). Det är dock en bättre engelsk upplaga än vanligt och VM-uppvärmningsmatcherna lovade ganska gott: 2-0 mot Costa Rico, 2-1 mot Nigeria och 1-1 mot Italien. När England sedan gick och vann premiärmatchen med 2-1 mot Tunisien efter en spelmässig topprestation stärktes optimismen. England skapade bra framåt och var nästintill fläckfritt defensivt (tätt förutom insläppt straffmål). Glädjande var dessutom att nyckelspelaren av nyckelspelare, Harry Kane, fick göra två mål omedelbart. Definitivt potential att bli hela VM:s skyttekung. I och med att målskillnad kan bli viktigt i gruppen – England tampas hårt med Belgien om förstaplatsen – så finns skäl för Kane och hans England att gå för ännu fler mål i denna match. England skulle behöva en seger med minst två-tre mål för att hänga med i Belgiens målskillnad, ett Belgien som besegrade Panama med 3-0 i premiären.

Panama är i mångt och mycket med för att se och lära. Lagets 0-3-förlust i premiären var planenlig snarare än uppseendeväckande. Insatsen var bättre än resultatet och med Panamas mått mätt godkänd. Det är ändå övertydligt att grundkvaliteten är långt ifrån topplagens. Medan England mönstrar en ren Premier League-elva så ställer Panama upp med ett bräckligt gäng spelare som huvudsakligen spelar i amerikanska MLS. Panama har försökt att kompensera det tunna spelarmaterialet genom att ställa upp hyperdefensivt. Förutom att ständigt köra med 4- eller 5-backlinje kan laget dessutom starta med två defensiva mittfältare, vilket ger en kantring till förmån för defensiven. Panama lyckades stänga till hyggligt i uppvärmningsmatcherna inför VM med dylik kompakt organisation. Det blev 0-1-förlust mot Norge respektive 0-0 mot Nordirland. Lita på att det blir fortsatt satsning på 4-5-1-liknande spelsystemvarianter.

Enligt initierade källor kommer Panama att starta med en 4-1-4-1-formation även i den här matchen men de lär inte räcka till.  Ett England med Kane i färsk målform är lika slagkraftigt som Belgien. Det är möjligt att det senast så välspelande England får lite av en ketchup-effekt med flera gjorda mål här. Förutom Kane är det värt att hålla särskild koll på Rashford som förväntas peta ut Sterling till bänken. Om England träffar rätt med lämplig partner till Kane så kan det bli rena rama vinstuppvisningen. England är kapabelt att utklassa ett lag som Panama med 4-0, 5-0 eller kanske till och med 6-0.

Vi väljer att spela England med Asian Hcp -1.75 till oddset 2.06 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!