Fotbolls-VM

Belgien – Tunisien lördag kl. 14:00.

Det är skilda världar som möts när Belgien ställs emot Tunisien. Gruppens mest uppsnackade lag möter det olycksförföljda Tunisien, som redan efter en omgång verkar borträknade från avancemangschans.

Belgien behövde inte göra någon maxinsats för att besegra Panama med 3-0 i premiärmatchen. Lagets backavbräck Vincent Kompany och Thomas Vermaelen märktes inte speciellt mycket i prestationen. Mittbackstrion Verthongen, Boyata, Alderweireld gjorde vad de skulle. Offensivt sett presterade De Bruyne, Mertens, Hazard och Lukaku flera lovvärda saker. Vi gillar särskilt det faktum att Lukaku fick vittja målnätet omgående och göra två mål redan i premiären. Det är en spelare som vid full form kan bära Belgien hela vägen till en VM-medalj. Belgiens grundstabilitet imponerar stort. Laget har levererat resultat i alla tänkbara situationer. Lagets sista två träningsmatcher inför VM blev t.ex. 4-1 mot Costa Rica och 3-0 mot Egypten.

Tunisien föll med 1-2 i matchen mot England. Det är siffror som definitivt smickrar Tunisien. Ser man till hela matchen var det klar dominans till engelska lagets fördel. Englands tre-fyra offensiva spelare hade stundtals lekstuga runt och i Tunisiens straffområde – det enda som saknades var effektivitet och framförhållning. Tunisien lär uppleva att det var mycket snöpligt att Englands avgörande 2-1-mål gjordes i 90:e minuten. Ett Tunisien som aldrig har vunnit någon VM-match rycker allt närmare emot ett nytt VM-fiasko. Till den här matchen störs Tunisien därtill av ett nytt målvaktsminus. Startmålvakten senast, Mouez Hassen, tvingades bli utbytt i premiären och kommer att saknas även mot Belgien. Det lämnar ett stort ansvar på mindre namnstarka ersättaren Ben Mustapha. Tunisien har sedan tidigare en påverkande skadelista där offensivhoppet  Youssef Msakni svider extra… Msakni bar Tunisiens anfallsspel på sina axlar i VM-kvalet. Det finns ingen spelare som kan ersätta hans roll.

Nej, Tunisien får ställa in sig på ännu en match av övertydlig spelmässig och målmässig underlägsenhet. Det högkapabla Belgien surfar i riktning emot ytterligare en behaglig vinstmatch med omkring 2-0/3-0. Belgien-ettan kan användas, men snäppet roligare är att spela på Belgien med Asian Hcp -1.50 till oddset 2.10 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!