Fotbolls-VM

Argentina – Island lördag kl. 15:00.

Argentina slutade på tredjeplats i det sydamerikanska VM-kvalet. Laget var inte ens i närheten av att kunna störa Brasilien som stod i en klass för sig. Vi lyfter fram Argentinas defensiv som en nyckel för framgång i denna VM-turnering. De släppte bara in 16 mål på 18 matcher i kvalet och kan Argentina fortsätta snitta under ett insläppt mål per match är mycket vunnet. Framåt finns överkapacitet i spelare som Messi, Agüero, Higuaín och Dybala. Förberedelserna inför VM har varit en aning struliga då matchen mot Israel ställdes in. Argentina hann i alla fall med att ta en planenlig 4-0-seger mot Haiti.

Island är väldigt svårvärderade inför denna match. VM-kvalet genomfördes på ett briljant sätt där den lilla fotbollsnationen vann sin VM-kvalgrupp före Kroatien, Ukraina och Turkiet. Resultaten i vänskapsmatcherna har dock varit svaga med förluster mot nationer som Mexiko (0-3), Peru (1-3) och Norge (2-3). Den senaste matchen mot Ghana som slutade 2-2 var ett litet steg i rätt riktning. Elva insläppta mål på fyra matcher är inte bra och något måste hända om Island ska ha minsta chans att gå vidare från denna grupp.

Det går givetvis inte att blunda för att Argentina är ett bättre lag än Island och vi har vårt att se sydamerikanerna underskatta motståndet i en premiärmatch. Islands defensiv kommer sättas på tuffa prov och vi tror inte att de orkar stå emot över 90 minuter och tillägg. Argentinas defensiv är stabil och vi lutar mot två tänkbara spel. Det ena är att Argentina vinner utan att släppa in mål till odds runt 1.90 och det andra är Argentina med Asian Hcp -1.25 (ger vinst om Argentina vinner med två mål eller mer och halva insatsen tillbaka vid en uddamålsseger). Efter moget övervägande spelar vi Argentina -1.25 till oddset 1.76 hos Unibet!

Unibet erbjuder en insättningsbonus på 200% upp till 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!