Europa League

Marseille – Atletico Madrid onsdag kl. 20:45.

Det dags för final i Europa League och vi har klart för oss!

Marseille har gjort en fullt godkänd säsong. De återfinns som fyra i den inhemska ligan inför den avslutande omgången och det finns en möjlighet att avancera ytterligare. Den här finalplatsen i Europa League är en framgång och det vore såklart stort att få lyfta bucklan i kväll. Marseille hade en del tur som tog sig vidare från semifinalmatcherna mot Salzburg. 2-0-segern i hemmamatchen var i överkant och ser man till mötet i Österrike var Salzburg rejält mycket bättre under stora delar av matchen. Marseille fick med sig en felaktigt dömd hörna som ledde fram till 2-1-målet i 116:e minuten. Nu går svårighetsgraden upp och Marseille måste prestera bättre för att besegra Atletico Madrid.

Atletico Madrid har gjort en mycket fin säsong i La Liga och de behöver som mest ta en poäng i den avslutande omgången för att säkra andraplatsen före Real Madrid. Atletico är ett av de lag som imponerar allra mest defensivt. De har exempelvis bara släppt in 20 mål på 37 matcher i ligan, det tål att jämföras med storheter som Barcelona och Real Madrid som släppt in 29 respektive 42 mål Å andra sidan är inte Atletico lika vassa framåt, men med matchvinnare som Griezmann, Costa, Correa och Gameiro kan de slå de flesta lag i världen.

Marseille ställs inför en av säsongens tuffaste uppgifter i kväll. Man ska ha klart för sig att Marseille är som bäst hemma på Stade Vélodrome. Denna match avgörs visserligen i Frankrike, men i Lyon och på Groupama Stadium. Atletico har stor rutin från den här sortens matcher och man ska komma ihåg att de vunnit Europa League säsongerna 2009/2010 och 2011/2012.

Vi menar att Atletico är ett starkare lag, såväl offensivt som defensivt. Marseille kommer ha problem att komma fram till riktigt heta målchanser och vi blir inte ett dugg överraskade om Atletico vinner med 1-0 eller 2-0. Vi spelar Atletico Madrid till oddset 1.70 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!