Allsvenskan

Malmö FF – Häcken söndag kl. 17:30.

Atlético Madrid vann som väntat finalen av Europa League. Nu tycker vi oss ha hittat ett nytt fint spel i den Allsvenska fotbollen.

Malmö FF har inlett säsongen på ett överraskande svagt sätt. Det medförde att tränaren Magnus Pehrsson fick sparken som tränare. Sportchef Daniel Andersson tog över tränarsysslan inför mötet med Hammarby, men det gav inget omedelbart lyft i 2-3-förlusten. Det syntes att Malmö pratat om att agera mer noggrant defensivt, för de låg lägre i försvarspositionerna än vad vi sett tidigare under säsongen. De visade stundtals prov på fin omställningsfotboll. Malmö hade ledningen med 1-0 och 2-1, men orkade inte stå emot formstarka Hammarby. Hammarby satte 2-2 i 65:e minuten. Lasse Nielsen drog på sig en utvisning i 68:e minuten och när Hammarby satte 3-2 i 70:e minuten var det ridå för skåningarna.

Häcken är inne i en stark period. De fick med sig några konstiga självmål mot Elfsborg senast och matchen slutade 5-0. Innan det besegrades Trelleborg med 3-0 på bortaplan. Samma Trelleborg som Malmö förlorade mot näst senast. Det råder inget snack om att Häcken har bättre självförtroende än Malmö och vi blir överraskade om de inte får offensiv utdelning.

Malmö måste gå för segern i ett försök att vända den negativa trenden och påbörja avancemang i tabellen. Defensiven har sett sådär ut, inte minst på fasta situationer och det finns en uppenbar risk att de blir straffade igen. Backen Lasse Nielsen är avstängd efter sitt röda kort senast. Ytterbacken Safari saknas återigen på grund av en skada och viktiga balansmittfältaren Fouad Bachirou saknas troligtvis igen. Vi kan med lätthet se denna match svänga fram och tillbaka, precis som när Malmö spelade mot Hammarby. Oddset på ettan är för lågt för oss, däremot lockas vi av att testa båda lagen gör mål och över 2.5 mål till oddset 2.10 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!