Fotboll – VM Grupp A

Uruguay har hamnat i en tacksam grupp. Värsta motståndet i jakten på gruppsegern är Ryssland och vi menar att hemmanationen är sämre än sydamerikanerna.

Ryssland saknar offensivt viktiga Kokorin och det är ett kännbart avbräck. Man ska komma ihåg att ryssarna inte gjorde något större väsen av sig i Confederations Cup förra året. Nya Zeeland besegrades pliktskyldigt med 2-0 men det följdes upp av en 0-1-förlust mot Portugal och en 1-2-förlust mot Mexiko. Lagets träningsmatcher i mars gav inte heller de svar förbundskaptenen önskade då det blev förluster mot Brasilien (0-3) och Frankrike (1-3).

Uruguay gjorde ett fint VM-kval där de slutade tvåa bakom Brasilien. Uruguay hade alltså nationer som Argentina och Colombia bakom sig och det säger en del om den klass som finns i laget. Offensiven är stark med spjutspetsar som Cavani och Suarez. Defensiven håller mycket hög klass och Godin är en fältherre som kommer hålla i ordning försvarsspelet. Uruguay deltog i China Cup i mars och där besegrades Tjeckien (2-0) och Wales (1-0).

Lagen möts i den avslutande gruppmatchen och vi menar att spelschemat talar för Uruguays del. Ryssland spelar dagen innan Uruguay i VM-premiären och i den andra omgången. Det betyder att Uruguay vet vad de måste prestera för att vara i ledningen efter två gruppspelsmatcher.  Skulle sydamerikanerna sitta i förarsätet inför den tredje omgången har vi väldigt svårt att se Ryssland vända på steken.

Vi gillar verkligen Uruguays chanser att vinna gruppen och det spelas till oddset 1.85 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!