Fotboll – VM Grupp B

Grupp B består av Portugal, Spanien, Marocko och Iran. Det råder inget större snack om att Portugal och Spanien kommer gå vidare. Den stora frågan är vilket lag som slutar etta och vilket lag som slutar tvåa.

Portugal gjorde ett strålande VM-kval. De vann sin kvalgrupp i överlägsen stil med nio segrar och en förlust på tio omgångar och 32-4 i målskillnad. Gruppen var i och för sig ganska enkel där egentligen bara ett defensivt starkt Schweiz kunde utmana. Lag som Ungern, Färöarna, Lettland och Andorra kan inte störa en nation av Portugals kaliber över tio omgångar.

Spanien var snäppet vassare än Portugal i sin kvalgrupp. Spanjorerna vann nio av tio matcher och spelade en oavgjord match. Målskillnaden var mäktiga 36-3 och det visar vilka kvaliteter som finns i laget, såväl offensivt som defensivt.

Vi menar att Portugal är mer beroende av sina spetsspelare än Spanien, där fler kan bidra med målskyttet. Portugal gjorde 32 mål i kvalet där firma Ronaldo/Andre Silva producerade 24 av målen. Spaniens bästa målskytt i VM-kvalet var Isco och Diego Costa som gjorde fem mål vardera.

Spanien och Portugal möter varandra i den inledande gruppmatchen och gruppsegern avgörs troligen där och då. Vi har största respekt för Portugal som är välorganiserade defensivt och som är farliga på kontringar och på fasta situationer. Spanien kommer högst troligt vara det spelförande laget när de möts och vår känsla är att de kommer vaska fram fler klara målchanser än Portugal. För Portugal vore ett oavgjort resultat fullt godkänt i mötet med Spanien men då har spanjorerna bättre förutsättningar att göra de mål som krävs för att vinna gruppen mot Marocko och Iran.

Vi väljer att spela ’Forecast – Grupp’ 1:a – Spanien 2:a – Portugal till oddset 2.20 hos Bet 365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!