Fotboll – VM Grupp C

Lagets bästa målgörare: Danmark.

Christian Eriksen är Danmarks största stjärna. Vi som följer honom i Premier League ser honom kanske inte som någon utpräglad målskytt, även om han håller sig framme och petar in någon boll här och där. Eriksen gjorde tio mål på 37 matcher för Tottenham den gångna säsongen och säsongen innan det blev det åtta mål på 36 matcher.

I landslaget har han en liten annan roll och det råder inget snack om att Eriksen var en stor bidragande anledning till att Danmark lyckades kvalificera sig till VM.

Danmark slutade tvåa i sitt VM-kval bakom Polen och det ledde fram till kvalspel mot Irland. Danskarna gjorde 20 mål på tio matcher i gruppspelet och Eriksen gjorde åtta av målen. Det vill säga 40% av lagets mål.

När Danmark kvalade mot Irland slutade hemmamatchen 0-0. I bortamatchen klev Eriksen fram och gjorde trea av målen i den viktiga 5-1-segern.

Danskarna gjorde mål i nio av tolv matcher från det att VM-kvalet påbörjades till det att VM-biljetten säkrades och Eriksen gjorde mål i åtta av dessa nio matcher. Han är lagets förste straffskytt och räkna med att han kommer ta en majoritet av lagets farliga frisparkslägen.

Det råder inte något snack om att Christian Eriksen är en nyckelfaktor om Danmark ska ta sig vidare från gruppspelet. Han spelar med stort självförtroende i landslaget och kommer han upp i den standard han visade under kvalspelet ska det vara bra chans till att bli Danmarks bästa målskytt i VM-turneringen.

Vi spelar:

Danmark – Specialare: Lagets bästa målgörare: Christian Eriksen till oddset 3.00 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!