The Championship

Aston Villa – Middlesbrough tisdag kl. 20:45.

Derby satt fint igår! Nu ska det avgöras vilket lag som får möta dem i finalen, där en plats i Premier League står på spel.

Aston Villa sitter i förarsätet efter 1-0-segern på bortaplan i lördags. Aston Villa fick en drömstart på den matchen då Jedinak satte 1-0 redan efter 15 minuter och därefter handlade det mesta om att försvara ledningen. Middlesbrough hade mycket boll (63% av bollinnehavet), men de hade förtvivlat svårt att komma fram till riktigt, riktigt heta målchanser.

Förutsättningarna är enkla i kväll. Middlesbrough måste vinna om de ska ha chansen att avancera från detta dubbelmöte. Det är lättare sagt än gjort att slå Aston Villa på Villa Park, där de bara förlorade två av 23 matcher i ligaspelet. Aston Villa kommer troligtvis äga mer boll i kväll men spelarna känner ingen press att gå framåt i jakt på mål. Så länge det står 0-0 är de vidare till final mot Fulham. Skulle Villa göra 1-0 måste Middlesbrough chansa rejält och då finns det en uppenbar risk att Villa kan döda matchen. Samma scenario gäller om det skulle stå 0-0 inför slutkvarten, då måste Middlesbrough chansa offensivt för att få in ett mål. Förr eller senare lär det ”ringa” för Aston Villa.

Middlesbrough har gjort en helt okej säsong men vi tycker inte att de har samma starka trupp som Aston Villa har och deras säsong bör ta slut i kväll. Vi säkrar upp genom att spela Aston Villa med Asian Hcp -0.25 (ger vinst om Aston Villa vinner och halv förlust om det skulle bli ett oavgjort resultat) till oddset 1,88 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!