The Championship

Wolverhampton – Derby onsdag kl. 20:45.

Wolverhampton har gjort en otroligt stark säsong och laget kommer spela i Premier League nästa säsong. Wolves leder tabellen i stor stil och det skiljer åtta poäng ner till tvåan Fulham som har en match mer spelad. Tvåan Fulham kan i bästa fall komma upp i 93 poäng och trean Cardiff kan som mest spela ihop 95 poäng. Det betyder att Wolves i värsta fall behöver ta sex poäng (kraftigt bättre målskillnad) i de fem återstående matcherna för att säkra uppflyttningen. En seger i kväll betyder ett stort steg mot avancemang och det är det spelarna siktar på. Wolves har ett skönt flyt just nu, det såg vi inte minst i 1-0-segern mot Cardiff senast där walesarna missade två straffar på stopptid.

Derby har på intet sätt säkrat en kvalplats till Premier League men det set bra ut i nuläget. Derby har två poäng tillgodo på Middlesbrough under strecket men då har Boro spelat två matcher mer. Vi tycker inte att Derby imponerat nämnvärt på slutet. De föll med hemska 1-4 mot Sunderland för tre omgångar sedan. 1-0-segern mot Preston näst senast var rejält trulig, inte minst sett till spelet i första halvlek som Preston dominerade rejält. I den senaste omgången besegrades notoriskt bortasvaga bottenlaget Bolton med 3-0. Nu väntar något helt annat och spelar Derby som mot Preston lär de ligga under med ett eller två mål i halvtid.

Wolves ser sin chans att ta ett jättesteg mot Premier League genom att besegra Derby. Wolverhampton har varit otroligt bra på hemmaplan hela säsongen (14 segrar, fyra oavgjorda och bara två förluster) och vi ger dem bra chans att vinna igen. Det är ingen vild gissning att Derby kommer spela defensivt med hopp om att ta en poäng, men det känns långsökt med tanke på hur starka Wolves är hemma. De har snittat 2,15 gjorda mål per hemmamatch och när de väl gör första målet måste Derby öppna defensiven i jakt på en kvittering. Ettan är trolig men oddset är väl lågt i våra ögon, då testar vi heller att Wolverhampton vinner och att det blir över 2.5 mål till oddset 2.75 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!