Carlson Hockey Games

Ryssland – Sverige torsdag kl. 19:00.

Det är bara 15 dagar kvar till Hockey-VM och landslagen känner sig för i jakten på att hitta rätt trupper.

Värt att notera är att Vorobiev kommit in som förbundskapten för Ryssland. Truppmässigt ser det väldigt spännande ut inför den här turneringen. Hela elva spelare har plockats in från SKA St Petersburg och det borgar för kvalitet. Spelare från CSKA Moska och NHL kommer givetvis ansluta längre fram, men så länge slutspelen är igång för Ryssland klara sig utan dem.

Sverige har presterat bra i landskamperna mot Slovakien och Danmark. Nu går dock svårighetsgraden upp rejält och det kommer krävas något extra för att dagens svenska landslag ska kunna skrälla.  Spelare som Liss, Jonsson Fjällby och Lundeström har inte riktigt varit uppe mot den här sortens motstånd tidigare. Det ska givetvis bli roligt att se hur pass det svenska laget kan stå emot, men att det ska skrälla tror vi inte ett dugg på.

Jämför man de båda trupperna är det solklar fördel för Ryssland. Lägger man till det faktum att matchen spelas i Yaroslavl så stärks Rysslands chanser ännu mer. Sverige har bara en NHL-spelare på plats och det är Lias Andersson. Det handlar fortfarande om att se och lära och det kommer ske rätt stora förändringar i den svenska truppen de kommande veckorna. Gör Ryssland jobbet, vilket vi utgår från, ska det bli seger. Vi spelar Ryssland till oddset 1.71 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!