Europa League

Marseille – FC Salzburg torsdag kl. 21:05.

Marseille gör en fin säsong. De ligger fyra i Ligue 1 just nu men har alla chanser att gå upp som trea i tabellen och därmed få chansen att kvala till Champions League nästa säsong. Nu är det dags för semifinal i Europa League och det är viktigt att vinna på hemmaplan. Marseille har förövrigt visat sin hemmastyrka genom hela slutspelet. Braga besegrades med 3-0 i sextondelsfinalen, Bilbao besegrades med 3-1 i åttondelsfinalen. RB Leipzig besegrades med 5-2 i kvartsfinalen. Marseille har alltså mäktiga 11-3 i målskillnad i hemmamatcherna här i Europa League-slutspelet.

FC Salzburg gör också en fin säsong. De leder den inhemska ligan med elva poängs marginal och det har bara blivit två förluster på 31 omgångar. Salzburg har tagit sig fram till dagens semifinal genom att spela 2-2 borta mot Real Sociedad, 2-1 borta mot Dortmund, och 2-4 borta mot Lazio. Österrikarna har alltså gjort sex mål på tre bortamatcher i Europa League-slutspelet och det visar den mentalitet som finns i laget.

Vi håller Marseille som favoriter på förhand, just därför att de spelar på hemmaplan. Marseille har spelat 10-5-2 på hemmaplan i ligan och de snittar 2,35 gjorda mål per hemmamatch. FC Salzburg har dock allt att vinna deras självförtroendet är stort. Österrikarna inser vikten av att få med sig ett mål från kvällens match samtidigt som de knappast har kunnandet att stå emot Marseilles mäktiga offensiv. Känslan är definitivt att det kommer göras en hel del mål i kväll och det finns flera intressanta spel i matchen. Vårt huvudspel blir över 2.5 mål till 1.75. Vi lägger även ett spel på båda lagen gör mål och över 2.5 mål till oddset 2.05 samt Marseille att vinna och över 2.5 mål till oddset 2.50. Samtliga spel hämtas från Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!