Champions League

Liverpool – Roma tisdag kl. 20:45.

Liverpool håller riktigt hög nivå för dagen. De slarvade visserligen bort segern mot WBA i helgen då de tappade 2-0 till 2-2 i slutskedet, men det var verkligen inte säsongens viktigaste match och vi tar inte så hårt på det resultatet. Liverpool hade inte några problem att avfärda Porto i åttondelsfinalen här i Champions League. De vann plättlätt med 5-0 på bortaplan och sedan spelade engelsmännen av hemmamatchen via ett 0-0-resultat. I kvartsfinalen besegrades Manchester City på ett ruskigt imponerande sätt. Spelt var glänsande i hemmamatchen som slutade 3-0. Inget ont om Roma men kvällens uppgift är inte tuffare på papperet.

Roma förtjänar verkligen allt beröm de kan få för att de slog ut Barcelona i kvartsfinalen. I stort sett alla hade räknat ut Roma efter den jobbiga 1-4-förlusten på bortaplan men 3-0 på hemmagräs räckte för att säkra avancemang. Barcelona var inte i närheten av att prestera på normal nivå i bortamatchen samtidigt som Roma gjorde det jättebra. I åttondelsfinalen kunde italienarna slå ut Shakhtar Donetsk tack vare bortamålsregeln (2-2 totalt).

Romas defensiv hade stora problem i 1-4-förlusten borta mot Barcelona och 1-2-resultatet borta mot Shakthar var också i underkant, speciellt sett till spelet i andra halvlek. Liverpool är glödheta offensivt och vår känsla är att Romas defensiv kommer hamna under stor press i kväll. Vi är inne på att Liverpool vinner matchen men oddset på ettan är inte speciellt roligt. Det ser ut att kunna rassla in en del mål och det gör att vi spelar Liverpool att vinna och att det blir över 2.5 mål till oddset 2.05 hos Bet365!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!