LA LIGA

Villarreal-Alaves, lördag 13:00

Det är spännande möte mellan Villarreal-Alaves redan genom den tidiga lördagslunchmatchen i Spanien. Svensken John Guidetti fick sitta på läktaren för Alaves i förra vinstmatchen mot Celta Vigo.

Skälet? Isamband med övergången från just Celta Vigo till Alaves kom klubbarna överens om en klausul att Guidetti skulle stå över. Han fick se sina lagkamrater vinna en jämn match med 2-1 – mycket tack vare två tidiga mål och 2-0-ledning redan i den 17:e minuten. Alaves höll Celta Vigo relativt anonymt, men andra halvleken var ändå en tillbakagång efter den finfina starten.
Om Celta Vigo hade fått sitt reduceringsmål lite tidigare än i slutminuterna kunde det ha blivit dramatik. Alaves har tack vare de tre poängen där skaffat sig ytterligare mark i bottenstriden.

Lagets uppryckning har varit anmärkningsvärd under vintermånaderna. Vi vill hursomhelst lyfta varningens finger för att överskatta framstegen. Här ställs Alaves emot ett Villarreal som är ett av La Ligas allra starkaste lag. Villarreal hade tre raka segermatcher i ryggen – bl.a. 1-0 borta mot Real Madrid – inför senast. Villarreal förlorade med 1-2 borta mot Betis i den senaste matchen.
Det är dock inget resultat vi vill överskatta. Sanningen är att Villarreal skapade väl så bra målchanser fast bara inte ”hade dagen” mot Betis. Villarreals hemmaprestationer har varit magiska efter årsskiftet och det kan bli en ny sådan här hemma mot Alaves. Villarreal matade på med massor av chanser mot både Levante (2-1) och Sociedad (4-2).

Alaves-försvaret är inte känt som speciellt kapabelt så det är stor chans att Villarreal kommer upp i mellan 2-4 gjorda mål. Guidetti kan därmed bli ungefär lika mycket åskådare här som vid förra veckans match, även om åskådarplatsen denna gång lär bli på första parkett i egenskap av spelare i Alaves startelva. Klasskillnaden mellan lagen i kombination med Villarreals hemmaplansfördel lär ge en massiv Villarreal-dominans.

Därför är det mycket lockande att spela på att Villarreal vänder ett 0-2 hcp från matchstart till oddset 6.00 hos Bet365.