FUTSAL-EM, Final

Portugal – Spanien, lördag 20:45

Det är dags för final i Futsal-EM som avgörs i Ljubljana, Slovenien. Turneringen drog igång 30:e januari och nu är vi alltså framme vid medaljfördelningen. De två finallagen har definitivt gjort tillräckligt för att förtjäna sina finalplatser.

Portugal är det enda laget som har vunnit alla sina matcher under ordinarie tid. Det började med ett lätt gruppspel där Rumänien (4-1) och Ukraina (5-3) avfärdades och där turneringens bäste målskytt, Ricardinho, presenterade sig med mål i båda matcherna. Ricardinho har även målat i slutspelet och står numera på läckra 6 mål i turneringen. Portugals kvartsfinalinsats var möjligen hela EM:s  mest imponerande: 8-1-vinst mot Azerbajdzjan, ett Azerbajdzjan som kom före respekterade Frankrike i gruppspelet!

Semifinalinsatsen på torsdagen var en aning mer skakig. Portugal fick förlita sig på Fru Fortuna för att vinna med 3-2 mot Ryssland. Portugals anfallsspel var trögt i första halvleken, men laget var hypereffektivt i andra och kunde även med viss hjälp av tveksamma domarbeslut greja segern. Ryssland var och är ett av de bästa lagen i EM så den segern ger vind under vingarna inför mastodontuppgiften att möta hela EM :s huvudfavorit Spanien.

Spanjorerna är traditionellt ”alltid” långt fram i Futsal-EM. Den stora skillnaden med detta EM jämfört med föregående års är försvarsspelet – Spanien har jobbat hårt med att förbättra defensiven. Det märktes inte i premiären mot Frankrike (4-4), men i sista gruppmatchen mot Azerbajdzjan (1-0) och mot Ukraina (1-0) var Spanien oerhört bakåttätt. Semifinalen mot Kazakhstan såg inledningsvis också ut att bli en tät, målsnål historia. En målexplosion i andra halvleken och efterföljande förlängning med straffläggning gjorde att det trots allt blev målrikt. Spanien kan lida en del av att den semifinalen gick hela vägen till straffar.

Lagets spelstil med stundtals skyhög press på motståndet (effektivt försvarsspel i Futsal) tär på krafterna. Att spela extra lång match blott två dygn före den här finalmatchen är allt annat än positivt. En annan negativ faktor är att Spanjorernas stjärnspelare Sergio Lozano blev skadad redan i kvartsfinalen mot Ukraina. Att vara utan en sådan kugge sved mot Kazakhstan och blir ännu mer svidande mot Portugal. Portugal har sensationellt bra möjligheter att störa ett slitet och Lozano-löst Spanien.

Vi spelar på Portugal-vinst till 3,75 gånger pengarna hos Bet365

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!