OS-hockey Grupp A

Kanada – Tjeckien lördag kl. 04:10.

Det är dags för den andra gruppspelsmatchen och vinnaren lär ta hand om gruppsegern.

Kanada övertygade i den inledande matchen där Schweiz besegrades med 5-1. Motståndet var inte det bästa men intrycket från Kanada var väldigt positivt. Toppspelare som Bourque och Roy visade att formen sitter där den ska och det bådar gott inför fortsättningen. Segern mot Schweiz var delvis pliktskyldig och nu går svårighetsgraden upp en aning, i alla fall på papperet.

Tjeckien ska vara ett lag att se upp med men vi måste sätta ett frågetecken för statusen. Tjeckerna hade en på förhand enkel premiärmatch men de fick nöja sig med en 2-1-seger mot Korea. Det är möjligt att tjeckerna tog lätt på uppgiften och att det låg bakom den undermåliga prestationen. Faktum är att Tjeckien inte imponerade speciellt mycket inför OS heller och det kommer krävas en rejäl uppryckning för att besegra Kanada.

Det här är en nyckelmatch gällande gruppsegern. Skulle Kanada vinna har de Korea kvar på spelschemat och då är gruppsegern så klart i hamn, vilket är viktigt inför fortsättningen. Intrycken från premiäromgången är glasklara, Kanada är bättre här och nu. Tjeckien måste upp ett par nivåer om de ska kunna skrälla i natt och det är ingenting vi tror på. Som Kanada såg ut mot Schweiz ska de kunna besegra Tjeckien med ett par måls marginal. Vi blev glatt överraskade över att spelbolagen erbjuder odds strax under dubbla pengarna på Kanada. Den djärve kan spela Kanada med hcp -1,5 till höga 2,65 men vi plockar på oss hängslen och livrem genom att spela ettan till 1.94 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!