Premier League

Chelsea – West Bromwich, måndag 21:00

Det är toppen mot botten som möts på måndagskvällen när Chelsea tar emot WBA, men i det här fallet går det att ifrågasätta om tabellen verkligen talar sanning. Är det så stor styrkeskillnad som skillnaden i poäng antyder? Förmodligen inte. Chelseas tränare Conte är under luppen för att ha övertränat och överbelastat sina spelare en längre tid.

Konsekvensen har blivit av säsongens mest svaga ligainsatser i matcherna kring månadsskifte januari/februari. Chelsea föll först med 0-3 hemma mot Bournemouth och sedan 1-4 borta mot Watford förra måndagen. Chelsea kan möjligen skylla en del av förlusten mot Watford på en tidig utvisning, men kollapsen i slutet av matchen där det gick från 1-1 till 1-4 på kort tid är svår att förklara bort. Det var och är ytterligare ett tydligt tecken på att Chelsea-spelarna är mer slitna än pigga.

Tränare Conte har själv erkänt problemet och gav därför spelarna hela tre dagars ledighet i följd under den gångna veckan. Tveksamt om det kommer att göra att överslitna ben plötsligt blir superpigga (mest troligt inte…). Nej, Conte borde ha tänkt på mer vila tidigare under säsongen när han körde gasen i botten på alla fronter. West Bromwich är ett lag som kan bättre än tabellen visar. Stora delar av säsongen var under isen, men ett tränarbyte i vinter har förbättrat spelet en del.

Faktum är att WBA har stått upp bra även i de två senaste ligamatcherna, trots förluster i båda. Att förlora med 0-3 borta mot Man City är inget att säga om – ett relativt väntat resultat i årets svåraste bortamatch. Senaste 2-3-förlusten hemma mot Southampton var en väldigt jämn match som kunde ha gått åt vilket håll som helst. Det var – åtminstone spelmässigt – ytterligare en indikation på att WBA har rest sig sedan den värsta svackan i höstas. WBA spelar för överlevnaden/kontraktet framöver och det gör att laget kommer högmotiverat till den här matchen. Ett högmotiverat WBA kan mycket väl hålla nere siffrorna mot ett Chelsea som är långt ifrån toppformen. Spela WBA med handikapp +1,50! Vi får acceptabla oddset 1.70 hos Bet365.

[Stryktipset]

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!