SHL

Växjö – Linköping lördag kl. 15:15.

Växjö leder SHL i stor stil och de har tagit sig till final i Champions Hockey League. Säsongen har onekligen varit en succé så här långt. Insatsen mot Luleå i torsdags var inget extra men det berodde till mångt och mycket på Luleå som jobbade stenhårt defensivt. Det stod 1-1 efter tre perioder och Växjö behövde straffar för att säkra bonuspoängen.  Innan det besegrades Liberec med 6-1 i CHL-semifinalen och Malmö med 4-0 på bortaplan. Det är sannerligen inget fel på Växjös offensiva kraft.

Linköping har helt okej dagsform och det beror delvis på att de haft ett bra spelschema på slutet. Vi tycker fortfarande att östgötarna är på tok för ojämna i sina spelmässiga prestationer. När spelet klaffar kan de besegra alla lag i serien men den lägstanivån är för låg för att vi ska vara nöjda. Linköping kommer närmast från en övertidsförlust på bortaplan mot Örebro. Det var en match där lagen turades om att föra spelet och det oavgjorda resultatet var logiskt efter 60 minuter. Innan dess besegrades nästjumbon Mora med 4-1 och 4-1 i ett dubbelmöte.

Växjö fick inte mycket ytor att spela på offensivt mot Luleå, vår känsla är att det kommer se annorlunda ut när Linköping kommer på besök. Växjö är starka offensivt och vi är helt inne på att de kommer göra tre eller fyra mål. Linköping brukar bjuda upp till målglada matcher när de spelar på bortaplan. Faktum är att östgötarna gått över 4.5 mål i 12 av deras 13 senaste bortamatcher. Lagens senaste inbördes matcher har slutat med 8, 5, 5, 5 och 7 mål under ordinarie tid och vi tror att det återigen blir fem mål eller mer. Vi spelar över 4,5 mål till oddset 1,86 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!