Hockeyallsvenskan

Timrå – Leksand onsdag kl. 19:00.

Timrå inledde säsongen urstarkt men har tappat lite fart på slutet. Spelet på hemmaplan var utmärkt inledningsvis där de tog 20 poäng av 24 möjliga sett till de åtta inledande hemmamatcherna. Spelet på hemmaplan är fortfarande okej, men vi konstaterar att Timrå fått nöja sig med 17 inspelade poäng av 27 möjliga i de nio senaste hemmamatcherna. Insatserna har varit ojämna överlag då Timrå krossat Västervik krossades med 7-2 och det följdes upp av en 3-4-förlust borta mot jumbon BIK Karlskoga.

Leksand inledde säsongen tveksamt och de valde att byta tränare. Leif Carlsson har verkligen fått ordning på skutan och Leksand har seglat upp som serieledare. Dalmasarna kommer visserligen från två raka förluster men vi tar inte speciellt hårt på det. 3-4-förlusten efter övertid borta mot Tingsryd näst senast hade lika gärna kunnat sluta med seger och vi tycker att Leksand gjorde en stark insats i 2-3-förlusten mot AIK senast.  Leksand hade 52-19 i skott på mål och de hade vunnit matchen om det inte varit för Erik Källgren som storspelade i målet för AIK.

Det är alltså tabelltvåan Timrå som tar emot ettan Leksand. Båda lagen är i poängbehov eftersom det är tätt i toppen där lag som AIK, Pantern och Almtuna jagar underifrån. Det råder inget snack om att Leksand variet det bättre laget under säsongens andra halva och vi räknar med ett mycket revanschsuget bortalag. Leksand ska sluta etta eller tvåa i Hockeyallsvenskan med tanke på den trupp de förfogar över och vi ger dem bättre vinstchans än vad spelbolagen vill ha det till. Lagen möttes här i oktober och då vann Leksand med 4-3 efter övertid. Därefter har Leksand blivit bättre och bättre samtidigt som Timrå inte imponerar lika mycket. Vi väljer att spela Leksand inklusive övertid och straffar till oddset 2.08 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!