La Liga

Malaga – Espanyol måndag kl. 21:00.

Malaga ligger pyrt till som näst sämsta lag i La Liga, en placering som tidigare säsongers ”mittengäng” är ovant vid. Placeringen är dock inte oförtjänt sett till denna säsongs utveckling. Malaga har haft svårt att spela bra fotboll – till och med i de tre vinstmatcherna som alla tagits med blott uddamålet som marginal. Malaga avslutade året 2017 med 0-2-förlust hemma mot Betis och 0-1-förlust borta mot Alaves. Bristen på dugliga målskyttar stör helt klart. Det blåfärgade laget har extra tilltufsad anfallssituation här med viktige Rolan på skadelistan. Han är lagets bäste målskytt, trots att han står på 3 (!) mål. Malaga har helt enkelt INGA pålitliga målskyttar denna säsong. Om ingen ytterligare anfallare värvas innan transferfönstret stängs i slutet av januari lär Malaga åka ur.

Espanyol blickar däremot uppåt i tabellen, betydligt bättre nivå än Malaga. Espanyol visade glimtar av den höga förmågan när laget 1-0-hemmaslog Atletico 22:a december. Espanyol har lidit av ett bortaspöke med 0-4-4 på åtta bortamatcher, men många av de matcherna har varit mot betydligt svårare motstånd än Malaga… Sevilla, Barcelona, Villarreal, Real Madrid och Sociedad var de fem första bortamatcherna denna säsong. Ingen kan beskylla Espanyol för svaghet p.g.a. icke-vinster mot dem. Espanyol genrepade inför denna match med 1-2-förlust hemma mot Levante i cupen. Vi väljer att inte ta så hårt på den matchens resultat. Espanyol var ringrostigt efter uppehållet och kommer att vara i bättre ordning med fler träningsdagar i benen. Espanyol har tack vare cupmatchen fått en genomkörare som Malaga (vilka redan var utslagna ur cupen) inte har fått inför ligaomstarten. Bli inte överraskad om Malaga kommer att vara mindre i fas än Espanyol.

Även i vanliga fall har Espanyol flera ingredienser som Malaga saknar, t.ex. både högkapabel defensiv och en offensiv som är fylld av matchvinnare. Håll utkik efter Espanyols Baptistao, Moreno och Garcia som definitivt är kapabla att skära hål i Malagas schweizerost till försvar. Spelbolagen har valt Malaga som favorit, vilket förmodligen beror på gamla fördomar och felidéer. Dagslägets Espanyol är tillräckligt styrkeöverlägset för att räkans som knapp favorit. Espanyol-tvåan ska spelas med Asian Handicap 0 (pengarna tillbaka vid eventuellt kryss) till oddset 2,05 hos Bet365! Passa på innan spelbolagen inser sina misstag och gör Espanyol till rättmätig favorit!

Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!