SHL

Karlskrona – Frölunda torsdag kl. 19:00.

Karlskrona ligger sist i SHL och det är välförtjänt. Blekingelaget har gjort minst antal mål av alla lag i serien, de har släppt in näst flest mål och de är föga överraskande det lag som vunnit minst antal matcher under ordinarie tid. Lägg därtill att Karlskrona har problem med ekonomin då publiken svikit, det ser verkligen inte ljust ut! Karlskrona tog en viktig 2-1-seger mot nästjumbon Mora i den senaste omgången och det var Karlskronas första seger sedan 21:a december. Trendbrottet mot Mora var skönt för spelarna men vi har svårt att se någon islossning där de tar flera segrar i följd.

Frölunda återfinns som femma i tabellen men de har alla chanser att blanda sig i den absoluta toppstriden. Det skiljer inte mer än tre poäng upp till tabelltvåan Djurgården inför kvällens omgång. Frölunda har svårt att hålla ihop försvarsspelet när de möter seriens bästa lag men det ser hyggligt stabilt ut mot de sämre lagen. Karlskrona är dessutom ett lag som Frölunda brukar ha lätt för att möta.

Frölunda och Karlskrona har mött varandra tio gånger och Frölunda har vunnit nio av dessa matcher. Ser man till de fem senaste inbördes matcherna har Frölunda tagit 15-0 i poäng med 16-5 i målskillnad. Det råder inget snack om att göteborgarna har högre kapacitet och det är viktigt att vinna den här sortens matcher för att hänga med i toppstriden. Vi är helt inne på att Frölunda kämpar till sig en ny seger och tvåan spelas till oddset 1.94 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!