SHL

HV71 – Malmö fredag kl. 19:00.

Regerande mästarna HV71 har inte visat någon mästarklass den här säsongen. De återfinns på en blygsam tabellposition inför kvällen men drömmen om en direktplats i slutspelet lever i allra högsta grad. Smålänningarna har visat dålig form på slutet och de skulle behöva en seger här för att få arbetsro. De två senaste hemmamatcherna har slutat med förlust mot Färjestad (5-6) efter övertid och Frölunda (3-5). HV71 hade problem med spelet i båda matcherna och var inte värda mer än en poäng. I den senaste omgången föll smålänningarna med 1-2 efter övertid mot Djurgården och det var ett smickrande resultat då Djurgården bombade iväg 28-11 i skott på mål i period två och tre.

Malmö är ett annat lag som visat tveksam form på slutet. De borde ha besegrat ett frånvarodrabbat Luleå näst senast men det slutade med en 1-2-förlust efter straffar och det följdes upp av en solklar 0-4-förlust hemma mot topplaget Växjö. Det som talar för Malmö är att de spelar på bortaplan i kväll, skåningarna har nämligen vunnit sju raka på resande fot och fyra av segrarna har tagits under ordinarie tid.

HV71 måste vinna den här sortens matcher på hemmaplan för att nå en direktplats i slutspelet och deras offensiv fungerar helt okej. HV har trots allt gjort 19 mål i de fem senaste hemmamatcherna och det ger ett snitt på 3,8 gjorda mål. Malmö har spelat riktigt frejdigt i sina bortamatcher med resultat som 6-3 mot Karlskrona, 3-3 mot Djurgården, 3-3 mot Färjestad, 3-2 mot Rögle och 4-4 mot Örebro (resultat efter ordinarie tid). Båda lagen går för segern och vår känsla är att vi kommer se en öppen match med många mål. HV71 hade bara tillgång till sex backar senast och nu har Reese gått sönder, vilket gjort att Tom Hedberg kallats hem. Vi väljer att spela över 4,5 mål till oddset 1.81 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!