SHL

HV71 – Frölunda torsdag kl. 19:00.

Vi valde att spela över 4,5 mål när HV71 mötte Färjestad i söndags och det var ett klockrent spel. Det stod 5-5 efter 60 spelade minuter och Färjestad hittade ett avgörande under övertiden. HV71 är ett lag som vill framåt när de spelar och det resulterar i många mål. Vi måste sätta ett litet frågetecken för dagsformen med tanke på att smålänningarna tappat poäng i två av de tre senaste matcherna och segern togs mot bottenlaget Karlskrona.

Frölunda har lyft sig efter en svag inledning på säsongen. Vi följer laget noga och kan konstatera att spelet inte alltid lever upp till kraven, men spelarna har visat prov på en härlig vilja på slutet och det har gett viktiga poäng. Göteborgarna har haft ett tacksamt spelschema på slutet, svårighetsgraden gick upp rejält näst senast och då förlorade de med 2-5 på hemmaplan mot Växjö.

HV71 är ofta inblandade i målrika matcher – faktum är att sju av de åtta senaste matcherna slutat med fem mål eller mer. Frölunda ligger inte långt efter då sex av deras sju senaste matcher resulterat i fem mål eller mer. SHL-säsongen är inne i ett viktigt skede, inte minst då tabellen är så jämn och båda lagen behöver gå för en seger i kväll. HV71 och Frölunda möttes här i början av november och då vann HV71 med 5-4. Vi tror inte att vi kommer få se nio mål i kväll men vi blir överraskade om det inte blir fem mål eller mer. Vi väljer att spela över 4.5 mål till oddset 1.75 hos Nordicbet!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!