SHL

HV71 – Färjestad söndag kl. 15:15.

HV71 var en liten besvikelse inledningsvis men vi tycker att Jönköpingslaget spelat upp sig en del under andra halvan av säsongen. HV71 återfinns som femma i tabellen inför helgens omgång, men det är otroligt jämnt då det bara skiljer sex poäng mellan tabelltvåan Djurgården och åttan Linköping (inför lördagens omgång). HV kommer från en 6-2-seger på bortaplan mot Karlskrona där det stod 1-1 inför den tredje perioden och en vass avslutning räddade segern. Innan det förlorade smålänningarna med 1-4 borta mot Rögle.

Färjestad var säsongen absolut största utropstecken under den inledande delen av säsongen men värmlänningarna har fallit tillbaka rejält på slutet.  Faktum är att Färjestad var uppe i sju raka förluster (fem efter ordinarie tid) innan Rögle besegrades med 5-1 på hemmaplan i torsdags. Det var precis vad Färjestad behövde för att få tillbaka självförtroendet och det ska bli intressant att se om värmlänningarna förmår att plocka en ny seger i Jönköping.

Ser man till 1X2-oddsen ligger skrälltvåan närmast men vi väljer i stället att spela över 4,5 mål. HV71 och Färjestad är två lag som har offensiv prägel på sitt spel och båda lagen kommer gå framåt. HV71 har gått över 4,5 mål i de sju senaste matcherna och Färjestad har gjort detsamma i åtta av de nio senaste bortamatcherna. Som att inte det vore nog har de tre senaste inbördes matcherna mellan HV71 och Färjestad slutat med 7, 5 och 6 gjorda mål. Vi blir överraskade om vi inte får se fem mål eller fler i eftermiddag och oddset 1.71 hos Nordicbet är riktigt trevligt!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!