SHL

Frölunda – Färjestad torsdag kl. 19:00.

Det är dags för ett prestigeladdat möte mellan Frölunda och Färjestad. Ett möte som river upp lite extra rivalitet och det är en match som inget av lagen vill förlora.

Frölunda har agerat otroligt ojämnt den här säsongen. Högstanivån är hög, inte minst offensivt samtidigt som lägstanivån varit för låg. Frölunda har en vass anfallsuppsättning men vi tycker att det stundtals ser virrigt ut defensivt. Uppspelen blir lidande när motståndarna klarar av att pressa backarna högt upp i planen, det såg vi inte minst i 2-5-förlusten mot Växjö där Frölunda helt enkelt var ett nummer för litet. I den senaste omgången föll göteborgarna med 1-4 borta mot Brynäs.

Färjestad har, precis som Frölunda, sin främsta styrka i det offensiva spelet. Defensivt kan det bli mycket bättre och det är något som värmlänningarna är medvetna om. Färjestad kommer från segrar i dubbelmötet mot Karlskrona, men det säger inte så mycket med tanke på hur svagt Karlskrona agerade. Spelet var desto sämre i den slätstrukna 2-3-förlusten på hemmaplan mot Djurgården innan det.

Frölunda och Färjestad jagar en placering bland de fyra främsta inför slutspelet och varje poäng är viktig i den jämna tabellen. Frölunda är en naturlig utgångsfavorit med tanke på att de spelar på hemmaplan, men vi är långt ifrån säkra på att det blir seger. Färjestad spelar väldigt frejdigt på bortaplan och värmlänningarnas vassa offensiv lär riva upp sår i Frölundas försvar.  Vi hittar inte något spelbart 1X2-odds i matchen, däremot lockas vi rejält av över 4,5 mål. Frölunda har vari inblandade i matcher som slutat med fem mål eller mer i åtta av de nio senaste omgångarna. Lägg därtill att Färjestad gått över 4,5 mål i nio av de tio senaste bortamatcherna. Nordicbet erbjuder 1.71 i odds på över 4,5 mål och det är ett givet spel i våra ögon!

Nordicbet erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!